Охи доказани голгетер

54

Звездино велико појачање у зимском прелазном року Охи Омојуанфо је већ на дебитантском вечитом дербију успео да се се упише у историју клуба и донесе радост нашим навијачима на 166. вечитом дербију. То је био други погодак нашег центарфора од старта пролећног дела шампионата, а сам гол на највећој утакмици у српском фудбалу је показатељ да се ради о нападачу који обећава још много голова у црвено-белом дресу.

Норвешки интернационалац је дошао у наш клуб са епитетом најбољег стрелца Молдеа, пошто је претходне сезоне постигао 27 голова. Прижељкивали су сви навијачи нашег славног клуба да ће Охи наставити своју голгетерску форму из претходног клуба, а управо је двадесетосмогодишњи нападач показао да свој посао (постизање голова) обавља без премца.

На припремама у Анталији, где је наш клуб одиграо три контролна мечева пред старт шампионата, Охи је постигао три гола. Дефанзивци Марибора, ЛАСК-а и Шахтјора из Доњецка нису могли да зауставе црвено-белог центарфора који је против ових противника постигао по један гол. Такође, Охи је постигао и погодак са беле тачке на дуелу који су наши првотимци одиграли између себе пре ових пријатељских утакмица.

Кренуо је Охи фуриозно одмах на старту другог дела лиге, у победи нашег тима против Чукаричког, када је на пролећној премијери био најсналажљивији у казнемом простору екипе са Бановог брда и на асистенцију Живковића спровео лопту у мрежу. То је само био наговештај да ће момак рођен 1994. године наставити да ради свој посао на висини задатка.

На препуној Маракани у 166. вечитом дербију Охи је показао још једном да је казнени простор његов део терена у коме је неумољив. Центрирао је Родић, Катаи покушао главом, а након интервенције чувара мреже вечитог ривала Охи је у маниру великих центарфора натрчао на лопту и послао је у мрежу за велику радост навијача на трибина стадиона “Рајко Митић”. Погодио је Охи на свом дебију у вечитим дербијима, а пре њега је то пошло за руком само четворици играча Звезде.

Својом кретњом, непрестаним тражењем лопте, сјајном игром “леђима” и сарадњом са свим играчима на терену Охи у великој мери доприноси игри нашег тима, а за кратко време постао је миљеник свих којима је црвено-бела боја у срцу.

Претходни текстЗвездина пролећа – Статива асистирала Атлетику из Мадрида
Следећи текстСтегњајић: Пред нама је сјајна полусезона