Станковић: Лепо је кад одбраниш кућу

83

Шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић изнео је утиске после одиграног 166. вечитог дербија и победе нашег тима од 2:0 на стадиону „Рајко Митић“.

Мислим да смо добро изанализирали утакмицу, ипак је ова утакмица сад кад се добије може другачије да се гледа са доста притиска како на клубу, тако на самим играчима, мени као и мом стручном штабу. Мислим да смо извукли свој максимум, момци су веровали у то што смо спремали и одрадили су нестваран посао. У другом полувремену није био исти ритам као у првом, не може 90 минута да се игра висок пресинг на страни половине противника. Било је нормално да дође до пада, спремили смо се на то, последњих 15 минута смо се повукли позади. Утакмица је текла онако како смо ми замислили – истакао је Станковић.

Осврнуо се Станковић и на феноменална издања свих појединаца који су учествовали у мечу.

– Сви су били одлични, нећу о појединцима, као што можемо да кажемо о младом нашем бонусу Ераковићу, како је и он одиграо. Свака част свима, не могу да издвојим никога. Било је доста тешког посла. Срнић, Ераковић, Драговић, Канга који се жртвовао, сви су одлично одиграли, не могу да издвојим никога, било је доста посла који се није видео. Сам Партизан је у феноменалној форми игра феноменалан, такмичарски фудбал, ми смо сигурно били мало свежији што се видело, добијали смо дуеле на средини терена и нисмо давали Партизану да нас својим брзим транзицијама спусти испред наших 16 метара. Честитке још једном и Партизану и Салету, они ове године раде одличан посао, играју добар фудбал, тешка су екипа за победити.

Прокоментарисао је шеф стручног штаба нашег тима и голове које су постигли Охи и Катаи.

– Сјајна су оба гола, а они су ту да их постижу.

Говорио је Станковић и о партији коју је пружио Славољуб Срнић.

-Добије се доста на равнотежи са типом играча као што је Срнић. Његова реакција може да одради два посла, онако како смо ми замислили и може да стигне оба посла да одради врхунски. То је донело равнотежу у средини, ако не у неким моментима и превагу, око 80 посто дугих лопти смо добили. Срнић је злато од играча и момак, који обожава овај клуб и спреман је све да да за њега. Нисам сумњао ни у једном тренутку да ли ће то Срнић да одради или неће. Можда је за неког било изненађење што је почео утакмицу, за мене не.

Осврнуо се наш стратег и на остатак сезоне.

– Партизан игра одличну сезону, нама је ово било за прикључак много битно. Не могу да замислим шта бих сада говорио да је било како не треба. Вратили смо се у игру, оно што смо желели , на минус два смо, има још 13 утакмица да се игра. И даље морамо све да добијемо утакмице, да чекамо можда наредни дерби или да искористимо можда наредни кикс фудбалера Партизана ако га буде. Лепо је кад одбраниш кућу, добијеш дерби на Маракани, то је доста лепо. Неко сам ко је рођени зведаш, прво гледам као навијач буде ти драго, будеш пресрећан.

Ускоро црвено-беле очекује утакмица осмине финала Лиге Европе против Глазгов Ренџерса.

– Добили смо на самопоуздању и на енергији која нам је била потреба. Цео стручни штаб је током припрема одрадио одличан посао што се тиче физичке спреме, да надође до ове утакмице која нас чека у Европи. Можда нам је у првој, другој утакмици фалило мало енергије, али је то било и калкулисано и нормално. Супер је што смо били позитивни у тим утакмицама и добили их. Биће тешко и нама, имамо шансу и наду, то нам нико неће одузети, ако будемо имали овакав приступ и будемо овако фокусисани и концентрисани на сваки детаљ током свих 90 минута, да биће тешко у и нама, али и њима.

Осврнуо се Станковић и на интервенцију Милана Борјана.

– Иако си имао у тим моментима доминацију, десило се оно чега смо се највише прибојавали, а то је изгубљена лопта на средини терена и брза транзиција, то се десило из наше грешке, лошег паса. Изашао је играч ривала један на један. Квалитети Борјана се никада нису доводили у питање, идемо даље, капитенски, звездашки.

Открио је Станковић и о чему је разговарао са тренером вечитог ривала по завршетку меча.

– Два три спортска коментара о овоме што је било пред утакмицу, честитке за победу над Спартом. Између два тренера једна конструктивна дискусија, једно спортско причање између два ривала која се поштују.

Због ударца који је задобио на мечу Милан Родић је морао да напусти утакмицу у другом полувремену.

– Родић је добро, добио је ударац у главу у судару са играчем Партизана на средини терена, покушао је, вратио се, вртело му се у глави нисмо желели да ризикујемо, била је принудна измена.

Говорио је некадашњи капитен Црвене звезде и о навијачима који су испунили трибине стадиона „Рајко Митић.

– Пресрећан сам што је Маракана била пуна, што је организација била на врхунском нивоу, чарки ће увек бити у дербији, али треба да се задржимо на томе. Суђење је било на високом нивоу, да ли је било грешака или не, не знам то не бих да коментаришем, али није било неких драматичних ситуација.

Прокоментарисао је Станковић и партију Мирка Иванића.

Мића је одиграо прво полувреме монструозно, феноменално. Треба само тако да настви, отвориће се, био је крај, разумем га, био је уморан, презадовољан сам како је Иванић изгледао данас као и сви остали – закључио је Станковић.

Претходни текстКатаи: Хвала најбољим навијачима на свету
Следећи текстАНГТ: Малваја МВП, Вудраговић у петорци турнира