У сусрет 166. вечитом дербију

64

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова дочекују вечитог ривала у оквиру 24. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића ће покушати да забележе још један тријумф у домаћем шампионату и смање бодовну предност у односу на лидера табеле.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Први вечити дерби одигран је 5. јануара 1947. године када је Црвена звезда победила Партизан на гостовању резултатом 4:3. Меч је обележио хет-трик нашег фудбалера Јована Језеркића, а четврти гол за Звезду дело је Предрага Ђајића. Такође, први гол у вечитом дербију постигао је управо Језеркић и тиме се уписао у историју српског фудбала.

До сада смо се са екипом из Хумске састали 165 пута и из тих дуела имамо позитиван скор. Црвено-бели су од укупно 165 утакмица победили на 64 сусрета уз чак 229 постигнутих голова, 53 пута до сада се меч завршио нерешеним исходом, а 47 пута је славио вечити ривал.

Последњи дуел између Црвене звезде и Партизана одигран је током првог дела сезоне, а крањи скроз је гласио 1:1. Једини погодак за наш тим постигао је Александар Катаи на асистенцију Милана Родића

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Продаја карата за вечити дерби доступна је онлајн, као и на благајнама нашег стадиона данас до 18 часова и сутра од 10 сати па до самог почетка сусрета. Цене улазница су следеће:

Север: 500 динара
Исток: 1000 динара
Запад: 1200 динара
ВИП Запад: 1500 динара
ВИП 1: 3000 динара
ВИП 2: 3000 динара
ВИП Галерија: 4000 динара

Директан пренос 166. вечитог дербија можете да пратите на Звезда ТВ-у током нашег студија који ће трајати преко три часа, сат врема пре, током и након утакмице и који стартује од 17 часова. Такође уживо меч можете гледати на каналу Аренаспорт 1 Премиум са почетком од 18 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији у домаћем шампионату са 60 бодова. Црвено-бели су славили на 19 сусрета, три пута су ремизирали, док су доживели само један пораз, уз гол разлику 52:14. На отварању другог дела сезоне Звезда је савладала Чукарички на Маракани резултатом 3:0, а голове за наш тим постигли су Милан Павков, Охи Омојуанфо и Александар Драговић. У међувремену наш тим је одиграо меч осмине финала Купа Србије против нишког Радничког. После 90 минута није било голова, а након једанаестераца славила је Звезда са 3:2. Последњи дуел наш тим је одиграо у Новом Саду против Пролетера и тријумфовао са 2:1 захваљујући головима Ел Фарду Бена и Милана Павкова.

Вечити ривал се тренутно налази на првом месту на табели и има 65 бодова, уз гол разлику 61:6. Наш сустрашњки противник је остварио 21 победу, два ремија и нема ниједан пораз у Суперлиги Србије. Последњи меч у првенству су одиграли на свом стадиону и тријумфовали су над Радничким из Крагујевца са 2:0, а стрелци су били Рикардо Гомеш и Милош Јојић. Након тога црно-бели су избацили Спарту из Прага укупним резултатом 3:1 у оквиру двомеча шеснаестине финала Лиге конференција.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најефикаснији играч вечитог ривала је Рикардо Гомеш који је постигао 22 гола у свим такмичењима, а на листи стрелаца прате га Натхо са седам и Мениг са шест погодака. Централни везни фудбалер Милош Јојић је најбољи асистент вечитог ривала који је у девет наврата проиграо саиграче за гол, а само једну мање асистенцију је забележио Рикардо. На голу је стандардан млади Александар Поповић, а у дефанзивној линији најпоузданији су штопер Игор Вујачић и леви бек Слободан Урошевић. Везним редом диригује Саша Зђелар, а уз њега мозак екипе јесте израелски интернационалац Натхо. Позиција десног крила резервисана је за капитена Лазара Марковића. Треба напоменути и неколико младих фудбалера вечитог ривала који могу да направе разлику на терену, а међу њима су Немања Јовић, Семед Баждар и Никола Терзић, а најзвучније појачање у зимском прелазном року јесте искусни Љубомир Фејса.

СУДИЈА МЕЧА

Правду на 166. вечитом дербију делиће Срђан Јовановић, а његови помоћници крај аут линија биће Урош Стојковић и Милан Михајловић, док ће четврти судија бити Милан Митић. У ВАР соби седеће Момчило Марковић и Бојан Бановић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

-14:00 Раднички 1923 – Вождовац 1:0
-16:00 Младост – Пролетер 2:1
-16:00 Раднички Ниш – Нови Пазар 1:1
-18:00 Спартак – Чукарички 1:2

Субота:

-14:00 Напредак – ТСЦ
-16:00 Војводина – Радника
-18:00 Колубара – Металац

Претходни текстКатаи и Иванић оптимисти пред дерби
Следећи текстЦрвена звезда Грундфос – Железничар 29:19 (11:10)