Станковић: На крилима навијача можемо све

45

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова у оквиру 24. кола Суперлиге Србије дочекати вечитог ривала, а очекивања пред највећу утакмицу српског фудбала изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Дошао сам на конференцију са Иванићем и Катаијем, као што видите, у веома јаком саставу – чувају ми леђа. Шалу на страну, знате сви да је вечити дерби светиња српског фудбала и да је овај специфичан, за нас, клуб, навијаче, играче, стручни штаб… Ми смо спремни за утакмицу која може да окрене шампионат, да се вратимо у игру и о томе смо причали последња два месеца, колико на припремама, тако и сваког дана. Тако да – спремни смо – почео је Станковић.

Детаљније је Мистер говорио и о тактици која је ипак специфична када је реч о вечитим дербијима.

Видећете сутра. Дерби носи своје зарезе и причу и сваки је посебан. Он има своју тактику – то је човек на човека, тврдо на сваку лопту, да освајаш дуеле и не одустајеш ниједног момента. Постоји неколико ствари које се унапред спреме, али после тога екипа прави разлику. У Звезди увек има притиска и биће га. Да ли је то сутра или против Ренџерса, свеједно је и то се осећа. Немамо већи мотив него сада. Није смак света, спремни смо као екипа и клуб на све изазове. Иванић је истакао да није задовољан својом формом, али не слажем се са њим. Знам како смо радили и шта смо спремали. Од нас се очекује да сваког убедљиво победимо. У свакој утакмици смо били доминантни, имали прегршт шанси, а једном кад се “отвори” биће то добро.

Свестан је Станковић притиска, а кроз рад у претходне две године и неколико месеци показао је да се феноменално носи с тим.

– Било је доста или-или утакмица од како сам овде. Улазак у Лигу шампиона, па у Лигу Европе, а ако се не пласираш – крај је, и ишло се даље и после тога. Тако гледам и на ово, иако је ово можда утакмица која има највећу тежину у ове две године од како као група радимо и сарађујемо. Не мислим наравно да је тежина само на нама. Мислим да разлика од пет бодова није реална. Партизан игра чврсто и такмичарски, не одустају од блока и компактни су током свих 90 минута, где “муче” противника и не дају му да се приближи голу. Из тих брзих транзиција успевају да из две, три прилике постигну погодак, а ми ћемо пробати да кроз добре дуеле одговоримо на њихову игру. Они су пре неколико дана имали европску утакмицу, претрчали су више од нас ове недеље. Европа је захтевна, знам и како је то нама било после Браге, када смо се исцрпели емотивно и физички, али дерби је утакмица која те брзо опоравља. Не размишљаш о умору и било чему другом.

Здравствени билтен је такав да су повређени Николић и Станић, а Станковић нема дилему када је реч о томе ко ће почети утакмицу у недељу када је реч о нападу.

– Станић је већ две недеље ван строја, а Николићева операција је добро прошла. Чекамо његов повратак и да се што пре прикључи групи. Немам дилему ко ће почети у нападу.

Станковић у недељу очекује праву звездашку атмосферу.

– Очекујем да буде онаква какву звездаши кроз историју праве. Сваки наш навијач зна да препозна моменат и уради општу мобилизацију црвено-белих људи који ће с нама учествовати у сутрашњем мечу. Мирно спавам што се тога тиче.

За крај, говорио је и о детаљима који могу да одлуче победника у недељу.

Увек су детаљи ти који одлучују утакмицу. Иванић је добио питање о априлском дербију када је “решио”, а то је било после прекида, дакле један детаљ. Дербији су тешки за играње, понекад и ружни за гледање, јер нико не жели да изгуби, али ко је на терену или на клупи, као и сваки навијач који не жели да критикује игру, већ да пружи завршну реч о резултату, то разуме. Ми идемо на победу. Ако морам да бирам, радије бих да играмо “ружно” и победимо – закључио је Станковић.

Претходни текстПреостале карте за дерби данас у продаји
Следећи текстНовосадска ЖКА противник у четвртфиналу Купа