Станковићев позитиван скор у дербијима

48

У недељу, 27. фебруара од 18 часова на стадиону „Рајко Митић“, на програму је 166. вечити дерби. Шеф стручног штаба Црвене звезде – Дејан Станковић имаће прилику да седми пут са клупе предводи наше фудбалере против вечитог ривала.

Први дерби на ком је Станковић са клупе предводио црвено-беле био је 162. вечити дерби, на Маракани. Тај меч је одигран 1. марта 2020. године, а завршен је без победника, резултатом 0:0. Наредни, 163. вечити дерби, одигран је у сезони 2020/21, односно 18. октобра 2020. године. Утакмица се играла на гостујућем терену, а Мистер се и тада нашао на клупи наше екипе. Вечити ривал је повео у раном делу меча, а коначних 1:1 поставио је Александар Катаи поготком са беле тачке у 75. минуту. Тај 163. вечити дерби, остаће упамћен као тек други у историји који се играо без присуства публике, услед пандемије корона вируса. И наредни, 164. дерби, играо се без присуства навијача, али на стадиону „Рајко Митић“. Тог 7. априла 2021. године, Дејан Станковић је уписао прву победу у вечитим дербијима као тренер. Утакмица је окончана победом црвено-белих, резултатом 1:0, а једини погодак на мечу постигао је Мирко Иванић у 58. минуту. Последњи одигран, 165. вечити дерби, играо се на гостујућем терену, 19. септембра, у јесењем делу ове сезоне. Наш тим је поново остао непоражен, а утакмица је завршена са по једним голом на обе стране, резултатом 1:1. Домаћин је повео у првом полувремену, да би у 83. минуту Александар Катаи погодио главом за коначних 1:1. Занимљив податак јесте да стратег нашег клуба – Дејан Станковић, нема пораз у првенственим окршајима са вечитим ривалом. Од када је он на клупи, Звезда је једном славила, а три вечита дербија завршена су без победника.

Једини досадашњи пораз у мечевима са вечитим ривалом, од када је Станковић на клупи, наш клуб је доживео у полуфиналу националног купа, 10. јуна 2020. године. Тај меч је одигран на гостујућем терену, а завршен је резултатом 1:0. Наредни сусрет ове две екипе у купу, био је у прошлосезонском финалу, а сигурно смо да ће читава звездашка заједница још дуго памтити ту утакмицу. Меч је одигран на стадиону „Рајко Митић“, 25. маја 2021. године, а након 90 минута, резултат је био 0:0. Исти резултат је стајао на семафору и након два продужетка, па је победника морала да одлучи пенал серија. Наш тим је славио након бољег извођења једанаестераца, а херој у пенал серији био је Милан Борјан, који је са два одбрањена пенала био најистакнутији на терену. Наш тим је тако, под командом Дејана Станковића освојио пехар Купа Србије, а уједно и дуплу круну. Верујемо да ће се успеси наставити, и да ће наш тим предвођен Мистером дати свој максимум како би уписали позитиван резултат у једном од најважнијих мечева ове сезоне.

Претходни текстЦрвено-бели отпутовали у Атину
Следећи текстМлађе селекције пружиле велику подршку јуниорима пред АНГТ „Марко Ивковић“