Дерби уз публику на Маракани – после две године

51

У недељу, 27. фебруара биће скоро две године од када је одигран последњи вечити дерби на Маракани уз присуство публике. Права прилика да звездаши напуне стадион и да пруже ветар у леђа изабраницима Дејана Станковића, и то онако како само они знају – најбоље на свету, јер смо сигурни да су се ужелели највеће утакмцие српског фудбала.

Био је то 1. март 2020. године, две недеље пре увођења Ванредног стања и заустављања фудбала на два месеца услед пандемије корона вируса, у сезони у којој је Црвена звезда освојила шампионску титуу. Једна од првих утакмица Дејана Станковића на клупи Црвене звезде и меч који је обиловао приликама нашег тима, премда је завршен резултатом 0:0. Ипак, игра на терену и доминација у поседу и шансама, наводили су на то да звездаши буду веома задовољни виђеним и сигурни када је реч о освајању шампионске титуле. Већ тада могли су да се виде обриси фудбала који форсира наш Мистер, а резултати и све оно што је уследило после тога, указивало је на то да ствари функционишу као сат, када је реч о Црвеној звезди.

Тада је 38 хиљада људи посматрало 162. вечити дерби, а верујемо да би у недељу тај број могао да буде још већи, кад се узме у обзир да продаја карата иде одлично и да су редови дугачки и по неколико десетина метара на благајни стадиона „Рајко Митић“. Потом је одигран вечити дерби уз присуство публике, а онда и два сусрета, без гледалаца, као и прошлогодишње финале Купа Србије, где су трибине биле празне, а Црвена звезда освојила „дуплу круну“.

Први овосезонски дерби завршен је резултатом 1:1, али је одигран уз присуство публике, а приметно је да Црвена звезда има низ од четири утакмица без пораза када говоримо о мечевима са вечитим ривалом.

Уједно, и читав скор у 165 одиграних утакмица иде у корист Црвене звезде која има 65 победа, уз 53 ремија и 47 пораза, али и гол-разлику 230:198. Све ово, као и то да фудбалери нашег тима играју сјајно ове сезоне, учествују активно на сва три фронта, нападају „дуплу круну“ и што бољи резултат у Европи, пружају феноменалну увертиру пред 166. вечити дерби.

Претходни текстМлађе селекције пружиле велику подршку јуниорима пред АНГТ „Марко Ивковић“
Следећи текстКанга: Последњи атом снаге за победу