Аршавин: Срби и Руси браћа на терену и ван њега

72

Омладинска школа Црвене звезде гостовала је академији Зенита у оквиру ‘Купа пријатељства“, а један од директора у руском великану је и прослављени фудбалер Андреј Аршавин, који је дочекао наше младе фудбалере и поразговарао са њим, а потом дао интервју и за Звезда ТВ.

Традиционално, Срби и Руси су браћа и пријатељи. Ако говоримо о фудбалу, Србија има сјајне играче који наступају широм света и за нас је огромно искуство да имамо било какав вид сарадње са вама – почео је Аршавин.

Сарадња Звезде и Зенита траје већ дуго на веома активном нивоу.

Већ дуго постоји сарадња између Црвене звезде и Зенита. Црвено-бели кадети и млађи кадети су долазили у Санкт Петербург, а тренери из Зенита су били гости Омладинске школе Црвене звезде у виду праксе у Београду, тако да се добро међусобно познајемо и сарадња је веома чврста и активна.

Присетио се Аршавин и дуела са Немањом Видићем који је поникао у нашој Омладинској школи.

Немања Видић је поникао у школи Црвене звезде, а врло често сам се у каријери сусретао с њим. Док је играо у Спартаку сам постизао голове против њега, али већ је у Енглеској то било много теже. Тада је играо у пару са Фердинандом и били су немогући да се прођу и да се било шта уради против њих.

Сећа се Аршавин меча из 2004. године против Црвене звезде, а постоји могућност да се наш клуб у осмини финала поново сусретне са Зенитом.

На мечу из 2004. године сам постигао два гола и забележио асистенције, тако да сигурно нисам у лепом сећању Црвеној звезди, али била је добра утакмица. Постоји могућност да се поново састанемо, али прво Зенит мора да прође у осмину финала Лиге Европе. Ако се то деси, биће нам драго да се поново састанемо – закључио је Аршавин.

Претходни текстБраво Звездо! (фото)
Следећи текстТрадиција у дербијима на страни Звезде