Иза југа Маракане – Звезда путује у Русију

103

Познато је да црвено-бела Омладинска школа сјајно сарађује са осталим школама фудбала, а једна од њих јесте и Академија Зенита из Санкт Петербурга, са којом је наш клуб већ остварио сарадњу. Тренери из Русије већ су били гости на Маракани, где су заједно са нашим фудбалским стручњацима кроз тренерске програме и презентације усавршавали своје фудбалско знање. Управо Зенитова Академија биће домаћин „Купа пријатељства“ који ће се 19. и 20. фебруара одиграти у Санкт Петербургу, а на ком ће прилику да заиграју имати четири генерације младих талената Црвене звезде.

Омладинци Црвене звезде, једна су од екипа које ће се наћи на „Купу пријатељства“, а на списку путника нашло се 18 фудбалера: Никола Борјан, Васко Василев, Владислав Голдин, Алекса Илић, Братислав Марић, Никола Мотика, Марко Радић, Андрија Стожинић, Коста Веселиновић, Немања Видојевић, Вук Деспенић, Игор Марисављевић, Андреј Маслаћ, Борис Матић, Михајло Милосавић, Павле Огњеновић, Фалу Фол и Иван Никчевић. Наше јуниоре са клупе ће преводити Немања Јокић.

Пут Русије, кренуће и кадетска селекција црвено-белих, а шеф стручног штаба Слађан Николић, моћи ће да рачуна на 22 фудбалера, а то су: Душан Беговић, Јован Миладиновић, Лука Бубања, Алексеј Вукичевић, Лука Ђокић, Давид Ђурић, Дарис Каришик, Коста Недељковић, Лука Николић, Лука Стојсављевић, Лазар Ђурић, Михајло Катанић, Андреј Петровић, Матеја Радоњић, Алекса Раца, Алекса Цветковић, Матеја Бубањ, Вељко Вукојевић, Вељко Димитријевић, Далибор Лазић, Јован Мијатовић и Стефан Миладиновић.

Као и старији вршњаци, и селекција млађих кадета нашег клуба отпутоваће у Санкт Петербург, предвођена Урошем Урошевићем, на чијем се списку нашло 15 играча, а то су: Вук Драшкић, Стефан Максимовић, Данило Булатовић, Урош Илић, Илија Јакшић, Вељко Милосављевић, Матеја Остојић, Вук Рогановић, Виктор Стојановић, Андрија Максимовић, Огњен Милошевић, Андреј Младеновић, Давид Дрео, Дарије Маркочевић и Огњен Мишић.

И пионири Црвене звезде одмреће снаге са Зенитом на „Купу пријатељства“, а шеф струке наших талената Милорад Вилотић, рачунаће на 18 фудбалера: Павле Бекоња, Филип Достанић, Страхиња Бобовац, Игор Бубања, Огњен Вулићевић, Леон Ивановић, Страхиња Стојковић, Ђорђе Цветковић, Алекса Василић, Младен Грујић, Василије Костов, Петар Манојловић, Милош Мараш, Урош Ђорђевић, Андреј Марић, Константин Пантић, Петар Поповић и Даворин Тошић.

Свака генерација имаће прилику да одигра по два меча са вршњацима из Зенита, те су тако по четири меча на програму и 19. и 20. фебруара. „Куп пријатељства“ отвориће дуел пионира, који ће снаге са Зенитом одмерити 19. фебруара од 13 часова по локалном времену. Након тога, од 15 часова и 5 минута, своју утакмицу одиграће и млађи кадети, а од 17 часова и 10 минута по локалном времену, на терен ће истрчати и кадетска селекција Црвене звезде. Први дан турнира затвориће сусрет омладинаца који ће свој меч одиграти од 19 часова и 25 минута.

Други дан турнира отпочеће утакмицом пионира, а тај дуел на програму је од 11 часова по локалном времену. Након њих, на терен ће од 13 часова и 10 минута истрчати селекција млађих кадета, а од 15 часова и 15 минута, снаге са Зенитом одмериће Звездини кадети. Турнир ће затворити утакмица омладинаца која је на програму од 17 часова и 30 минута по локалном времену, а након тога од 19 часова и 30 минута следи церемонија свечаног затварања и додела награда.

Црвена звезда је до сада 6 пута учествовала на „Купу пријатељства“, а 2019. године, наш клуб је био победник овог турнира.

Претходни текстСтанковић: Тежим путем у наредну рунду
Следећи текстЗвездина пролећа – Голеаде и несрећне завршнице