Успешан наступ женског дела Звездиних репрезентативаца

117

Срећа на овогодишњем јуниорком Балканском првенству није била на страни атлетичара АК Црвена звезда, успешан наступ забележиле су само јуниорке Јована Мићић и Наталија Грујић у својим дебитантским наступима.

Седму позицију у брзој трци на 3000 метара заузела је Наталија Грујић у времену 10:50.21.

Њен тренер Мирјана Стојановић наводи да је истрчала најбоље пролазе на првом и другом километру, али да је платила данак неискуству у послењем и самом финишу трке. Нада се да ће то у наредним тркама доћи на своје место.

Прве скокове у дресу репрезентације Србије остварила је и Јована Мићић. Такмичење је отворила са 5.51 метара, затим је уследио преступ, а у трећем је скочила близу својих најбољих остварења ове сезоне 5.68 метара. Нажалост била је прва иза атлетичарки које имају право на још три скока. Да је изборила пласман верујемо да би и скокови били дужи, јер је познат њен такмичарски дух и константност Мићићеве до последње серије.

Љубиша Стевановић за своју пуленку је изјавио на свом Инстаграм профилу да прво мора школа да се прође да би се дипломирало, по наредној изреци.

Остатак Стевановићеве групе није наступио због изолације у којој су се налазили због Корона вируса. Александар Мићић био је конкурент у две дисциплине, скоку удаљ и на 60 метара. Док је Милош Мијатовић требао да наступи у дисциплини троскок.

Пех на такмичењу десио се Богдану Видојковићу у дисциплини 60 метара препоне, фавориту за медаљу. Преступио је у финалној трци. Видојковић је изгубио прилику и да одбрани свој државни рекорд у овој дисциплини са 8.00 секудни.

Верујемо да ће наши атетичари заблистати већ на следећем такмичењу, а још боље успехе остварити у летњој сезони. Честитамо алетичаркама Јовани и Наталији и тренерима Љубиши и Мирјани за постигнуте успехе.

Претходни текстЗвездино пролећно отварање сезоне без пораза од 1983. године
Следећи текстРазиграна Црвена звезда преко Задра до 17. победе у АБА лиги