Одржана редовна Скупштина ФК Црвена звезда

32

Фудбалски клуб Црвена звезда у суботу 12. фебруара одржао је редовну другу седницу Скупштине у Медија центру стадиона “Рајко Митић”, а на дневном реду се нашло седам тачака: Усвајање Записника са претходне седнице Скупштине, обраћање председника, генералног директора и руководилаца сектора.

Члановима Скупштине обратио се председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић који је направио осврт на претходну 2021. годину, али и истакао да сматра да ће клуб уложити све напоре ка остварењу постављених циљева.

Поштовани чланови Скупштине,

Протекла година, обележена клупским рекордима, шампионска титула, куп Србије, 1/8 финала Лиге Европе, у 77-годишњој историји Звезде биће исписана златним словима, на понос свих звездаша.

Нажалост, обележена је и пандемијом короне, која је отежала услове живота, рада и пословања у свим сферама. Условила је додатне непланиране трошкове и знатно умањење прихода. Држава и град Београд, у оквиру мера ублажавања последица изазваних пандемијом, помогли су, између осталих и нашем Клубу. Зато, постигнути резултати у овим условима, имају посебан значај.

Имајући у виду чињеницу да ће на Скупштини говорити генерални директор, директори и руководиоци сектора, дозволите ми да вашу пажњу усмерим на три питања.

Прво, Клуб је доследно извршавао зацртане циљеве ове скупштине.

Друго, Клуб је остварио огроман напредак, 35. место на УЕФА листи, позицију која му омогућава предност у европским такмичењима.

Треће, Клуб је исказао велику друштвену одговорност акцијама и активностима које је организовао и водио.

У даљем раду скупштине, све ово ће бити поткрепљено подацима и образложено у излагањима генералног директора, директора и руководиоца сектора.

Радује чињеница да и поред свих тешкоћа и проблема које смо имали на путу постизања резултата, ми смо деловали јединствено, као једна велика и моћна породица. Ојачали смо у сваком сегменту рада, што је одлична претпоставка да са још већом снагом и енергијом и у ову сезону уђемо у постизање наших непромењених циљева, а то је, пре свега, освајање шампионске титуле,

Прво питање – чланство:

Нема скупштине на којој нисам указивао на сталну потребу рада са чланством. Потенцирам ово зато што смо урадили велики број акција са циљем повећања броја чланова са плаћеном чланарином. Данас имамо 13217 чланова са плаћеном чланарином од чега: стандард 9705, јуниор+ 625, јуниор 2887.

Ми још нисмо постигли постављени циљ и зато је потребно да наставимо ове успешне акције и планирамо нове. У томе сваки наш члан треба да се ангажује, да својим примером помогне остваривању тог циља.

Посебан акценат дајемо на децу и треба тако да наставимо, да од најмлађих дана гајимо звездаше, да едукујемо и јачамо Звездину породицу.

Резултати које постижемо на то нас обавезују.

Друго питање – положај и утицај нашег клуба у фудбалском спорту Србије:

Својим резултатима Звезда је изборила високо место у европском фудбалу. Несумњиво то је донело много добра фудбалу у Србији. Поставља се питање колико, као такви, се питамо и колико стварно утичемо на дешавања у фудбалском спорту Србије.

Ако томе додамо број играча стасалих у Звездиној школи који играју у клубовима широм Србије, 82 школе фудбала са којима сарађујемо, тај допринос се многоструко увећава.

Нисмо задовољни и то у наредном периоду морамо променити и остварити утицај адекватан нашем доприносу фудбалском спорту Србије. Ни мање ни више. Мора се разбити умрежено мишљење код неких да смо привилеговани, а не фудбалски доминантни, из чега објективно проистиче наш углед, моћ и значај.

Треће питање – навијачи:

Звездини навијачи дали су огроман допринос у постизању ових резултата, били су уз клуб, уз играче и верујем да ће истим интензитетом доприносити да наш тим оствари зацртани циљ. То су већ показали у овом припремном периоду и пред данашњу утакмицу.

Ова пандемија нас је уверила шта значе празне трибине, колико недостаје тај амбијент испуњенихи трибина и колико је то важно за играче и сам исход утакмице. Сведоци смо такође, да је посета на неким утакмицама нашег првенства испод реномеа нашег клуба, нашег тима.

Морамо доста радити да наши навијачи долазе на утакмице због свог тима, због подршке, без обзира са којим противником се игра. Да би нам дошли велики европски клубови, кроз наше такмичење у домаћој лиги, морамо се у још већем броју дружити на нашем стадиону.

Поновићу и овога пута, тим људи који је деловао у прошлој години, остварио је историјски резултат и имају нашу захвалност за то. У овој години он је ојачан и добра је гаранција да ће све постављене циљеве успешно остварити.

Претходни текстТерзић: Црвена звезда данас моћнија него икада
Следећи текстЦрвена звезда дочекује Задар