У сусрет противнику – Чукарички

73

Фудбалери Црвене звезде сутра од 17 часова дочекују Чукарички у оквиру 22. кола Суперлиге Србије. Црвено-бели крећу у одбрану шампионске титуле, а на стадиону “Рајко Митић” ће изабраници Дејана Станковића покушати да наставе дугу традицију отварања пролећног дела сезоне тријумфом.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Против Чукаричког смо до сада одиграли 60 утакмица у свим такмичењима. Звезда је славила на 47 сусрета, четири пута смо одиграли нерешно, док смо доживели девет пораза, уз гол разлику 144:48 у корист нашег тима. Од почетка новог миленијума, Црвена звезда је одиграла 39 утакмица против “Брђана” и забележила је 29 победа, четири пута смо ремизирали и били смо поражени на шест сусрета, уз гол разлику 92:36 у корист нашег тима.

Најубедљивију победу у националном шампионату и једну од највећих у историји забележили смо управо против Чукаричког. Било је то у сезони 1996/97. када је Црвена звезда славила резултатом 8:1 головима Јовичића (3), Вулевића (2), Анића, Мићића и Мариновића.

Последња утакмица против екипе са Бановог брда завршена је победом нашег тима резултатом од 2:1 на гостујућем терену. Голове за црвено-беле постигли су Милан Павков и Александар Катаи.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи могу набавити улазнице за дуел између Црвене звезде и Чукаричког онлине путем, на благајнама нашег стадиона данас до 18 часова, као и сутра на дан утакмице од 10 часова до почетка меча. Цена карата су следеће:

Север 400 динара
Исток 600 динара
Запад 800 динара
ВИП запад 1.200 динара
ВИП И и ВИП ИИ 2.500 динара
ВИП Галерија 4.000 динара (у цену је укључено паркинг место)

Поред тога сви навијачи који буду купили карте за овај дуел добиће бесплатну улазницу за вечити дерби који је на програму 27. фебруара на нашем највећем стадиону, а оно што је услов како би карта за дерби била валидна јесте да улазница за меч против екипе са Бановог брда буде очитана.

За све који неће бити у прилици да директно са нашег највећег стадиона бодре изабранике Дејана Станковића моћи ће да директан пренос утакмице 22. кола између Црвене звезде и Чукаричког испрате на каналу Аренаспорт 1 Премиум од 17 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији у домаћем шампионату са 54 бода, пет мање у односу на лидера табеле. Црвено-бели су славили на 17 сусрета, три пута су ремизирали, док су доживели само један пораз, уз гол разлику 50:13. Изабраници Дејана Станковића су прошли припремни период, где су боравили три недеље у Анталији. Одиграли су наши првотимци три контролна меча и остварили по победу, реми и пораз против екипа ЛАСК-а (2:1), Марибора (1:1) и Шахтјора из Доњецка (2:3). На припремама се највише истекао Охи Омуијанфо, ново појачање нашег тима из норвешког Молдеа, са три постигнута гола. Наш тим су појачала још два играча Кристијано Пићини који је дошао из Валенсије и Немања Мотика који је пристигао из минхенског Бајерна. Поред тога у први тим прикључена су тројица младих фудбалера која су стасали у нашој Омладинској школи – Никола Станковић, Андрија Радуловић и Андреј Ђурић.

Екипа са Бановог брда заузима трећу позицију на табели са 38 бодова, чак 16 мање од нашег тима. Тријумфовали су на десет мечева, одиграли су нерешено на осам сусрета и доживели три пораза, уз гол разлику 38:20. Са припремама за пролећни део сезоне су стартовали средином јануара, а одиграли су чак пет пријатељских мечева. Редом су се сусретали са Кубаном (1:0), Муром (1:1), Спартак Владикавказ (0:0), Дунајска Стреда (2:0), Динамом из Кијева (2:3).

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи противнички играчи су капитен Марко Доцић, Асмир Кајевић, Стефан Шапић. Најефикаснији играч “Брђана” је до скоро био Ђорђе Јовановић који је напустио Чукарички у овом прелазном року и појачао екипу Макабија Тел Авив. Улогу најбољег стрелца преузео је Асмир Кајевић са шест голова, а прати га нападач Марко Ракоњац са четири поготка. Кајевић и Доцић су најбољи асистенти екипе са Бановог брда, са по две асистенције. По крилу дејствује брзоноги Сенегалац Н’Диаје, а од истакнутијих играча треба поменути десног крилног нападача Милана Савића и предњег везног Митра Ергелаша. На голу је млади Ђорђе Петровић који је улива сигурност екипи коју са тренерске позиције предводи Саша Илић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија је Ненад Минаковић, а помоћни су му Горан Бељин и Милан Шутуловић. Четвти судија је Павле Томић, а у ВАР соби седеће Новак и Милан Симовић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

13:00 Раднички 1923 – Пролетер
14:00 Раднички Ниш – Партизан

Недеља:

13:00 Младост – ТСЦ
15:00 Металац – Нови Пазар
17:00 Колубара – Вождовац

Понедељак:

13:00 Спартак Суботица – Радник
15:00 Војводина – Напредак

Претходни текстСпектакл као најава Звездиног пролећа – Дођи, важно је!
Следећи текстКарте за меч са Задром у продаји