Мотика: Нисам имао дилему, за мене је Звезда највећа

83

Један од најталентованијих фудбалера у Европи – Немања Мотика потписао је четворогодишњи уговор са Црвеном звездом, а данас је званично представљен у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, где није могао да сакрије одушевљење због доласка у вољени клуб.

Имао сам неколико понуда од клубова из Европе, али када је стигао позив Црвене звезде – нисам размишљао и брзо сам се одлучио да дођем. Ово је клуб са богатом историјом и тога сам изузетно свестан. Још од малих ногу сам звездаш, и то је нешто што сам наследио од оца, а фудбалског узора видим у Драгану Стојковићу Пиксију. Долазим из Бајерна који је такође велики клуб, али стижем у Црвену звезду. Клуб који је освојио Лигу шампиона, који стално иде на трофеје и захвалан сам на томе – почео је Мотика.

Офанзивцу рођеном 2003. године тек предстоји упознавање са екипом која је синоћ стигла са припрема из Анталије.

– Мислим да својим квалитетом могу да помогнем клубу да освоји још много трофеја. Тек ме чека упознавање са екипом и прави разговор са Дејаном Станковићем.

Једнако се добро Мотика сналази на свим офанзивним позицијама иза нападача.

– Пре сам играо „десетку“, а у последње време сам углавном био на левом крилу, мада једнако добро могу да играм и на десној страни. Није ми битна позиција, могу да одговорим свим захтевима.

Занимљив сусрет имао је на аеродрому у Минхену са некадашњим капитеном Црвене звезде – Марком Марином.

– Он је велико име европског фудбала. Случајно смо се срели на аеродрому и упознали. Разговарали смо о Звезди и све најбоље ми је говорио о клубу. Изузетно ми је драго што и он верује у мене и што је упознат са мојим квалитетом.

Заједно са Немањом, у Црвену звезду стигао је и његов годину дана млађи брат Никола.

Увек смо заједно, па смо тако и овај фудбалски корак начинили скупа. Он је у омладинцима већ неколико недеља, причао ми је све најлепше о клубу и о томе како је прихваћен. Наравно, рекао ми је да обавезно и ја морам да дођем – подвукао је Мотика, који је задужио дрес са бројем 17.

Претходни текстЦрвено-бели кренули сјајно па остали без енергије, Монако славио у Београду
Следећи текстМркела: Мотика може да направи разлику