Успешна среда за Звездине млађе јуниоре

103

Млађи јуниори и јуниорке борили су се за титулу најупешнијих на Отвореном првенству Београда у атлетској дворани на Бањици.

Двострука првакиња Београда била је Лена Милинковић, која је тријумфовала на 60 метара и 60 метара препоне. Прво злато освојила је у препонашкој дисциплини, а победничко време износило је 8.83 секунди, док је у финалу на 60 метара трчала 8.03 секунди.

Такође, двострука освајачица медаља била је и Јована Мићић, која је објединила шампионску титулу у скоку удаљ и вицешампионску на 60 метара. Константним даљинама преко 5.70 метара, потврђује сјајну форму, а на овом такмичењу скочила је 5.71 метара. У трци на 60 метра била је иза клупске другарице Лене са 8.12 секунди.

У конкуренцији млађих јуниора на 60 метара, Михајло Киш освојио је бронзану медаљу са 7.30 секунди. За позицију успешнији био је на 200 метара и сребро освојио са 23.55 секунде.

Једина млађа јунирка која је 1500 метара исрчала испод пет минута била је Наталија Грујић. Фавористку улогу на Отвореном првенству Београда потврдила је резултатом 4:47.69.

Теодора Џигаљ нова је вицешампионка Београда на 200 метара, а до друге позиције дошла је са 26.87 секунди.

Вера Вукмировић се такмичила у дисциплини троскок. Освојила је сребрну медаљу са 11.24 метара.

Сребрно одличје у скоку удаљ освојила је Катарина Ђурђевић са даљином 5.32 метара.

Занимљиво надметање до последње серије виђено је бацању кугле. Звездина атлетичарка, Тамара Ивковић, изборила се за бронзану медаљу, а хитац од 10.73 метара био је довољан за њу.

Бронзану медаљу у трци на 400 метара освојио је Милош Николић са 55.53 секунди.

Честитамо свим атлетичарима на постигнутим успесима и желимо вам пуно успеха у наставку зимске сезоне.

Претходни текстСтанковић: Припреме за чисту петицу
Следећи текстИза југа Маракане – План припрема Звездине базе