Охи: Ту сам да постижем голове

128

Црвена звезда је довела голгетера на дуже стазе, а реч је о Охију Омојуанфу, норвешком нападачу који је на три меча постигао исто толико погодака. Припреме у Анталији се полако приводе крају, а Охи истиче да се сјајно прилагодио на екипу и захтеве нашег клуба.

Одлично сам се уклопио и веома сам срећан што сам овде. Припреме су тешке, али играмо добро и то се види на терену. Што се голова тиче – зато сам ту, да бих помогао екипи тиме што ћу да постижем поготке. Надам се да ћу наставити тако и када лига почне, али најважније је да екипа побеђује и осваја бодове, а не да ја постижем голове. Али ако то буде начин мог доприноса, наставићу то да чиним – почео је Охи.

Већ сада се норвешки нападач одлично уклопио, а приметна је и фантастична сарадња између Охија, Катаија и Иванића.

– Они су добри играчи и није нам тешко да се споразумемо на терену. Причају енглески, али и по говору тела се добро разумемо. У фудбалу је то још један од начина комуникације. У сарадњи са Катаијем и Иванићем, мени је најбитније да будем што ближе голу и они ће ме пронаћи сваки пут. Фанстастични су играчи, заправо сви смо. Имамо добар тим и радујемо се пролећном делу сезоне.

Овако предан рад на тактици какав демонстрирају Дејан Станковић и његов стручни штаб је нешто с чим се Охи није сусретао у каријери.

– Много радимо на тактици и за мене је то новитет. Циљ је да се што боље уклопим са играчима и да се упознам са тим шта тренер мисли и жели од мене. Помаже ми рад на тактици и драго ми је што смо усмерени на то. Имам сјајан однос са Мистером.

Тренинзи су и више него напорни.

– Најтеже ми пада што два пута дневно тренирамо, а у међувремену играмо утакмице. Нисам се сусретао са тим у досадашњем делу каријере, јер кад сам у Норвешкој ишао на припреме, то је било другачије. Имали смо лакше тренинге или нисмо тренирали пре утакмица, али овде радимо и на дан када играмо, као и два пута дневно кад нема мечева. Тешко је, али морамо свакодневно да излазимо из комфор зоне и да све ово прођемо како би били бољи и како би се резултати нашег рада видели на пролеће. Очекујем да сви буду у доброј форми и да играмо сјајан фудбал.

Предано Охи ради и на учењу српског језика.

– За сада ми добро иде, знам основне ствари попут – како си, здраво, али морам да направим искорак и научим да конструишем реченице. Сада се трудим да учим мог цимера Ибрахима. Иде добро, труди се.

Већ сада је Охи, и пре прве званичне утакмице, постао миљеник навијача нашег клуба који су „слаби“ на исконске голгетере.

– Немогуће је да свима одговорим на поруку, требало би ми седам дана за то. Али веома сам им захвалан због подршке које добијам. Сваки дан ми шаљу поруке и честитају на головима, заиста су фантастични. Почаствован сам што игра за Звезду, клуб са великом армијом навијача. Једва чекам да заиграм на Маракани пред њима.

Слободног времена је мало, а Охи га користи за одмор.

Нема много слободног времена, али кад га буде – спавам, одмарам и трудим се да повратим енергију – закључио је Охи.

Претходни текстТема дана | Звезда поклонила дресове Полету из Нових Карловаца
Следећи текстПораз црвено-белих у Крагујевцу