Крстичић: Добра атмосфера олакшава тренинге

93

Искусни везни фудбалер Ненад Крстичић изнео је утиске након двадесет одрађених тренинга и две контролне провере током тронедељног боравка на припремама у Анталији, а прво се осврнуо на последњи тренинг који су наши првотимци имали у теретани хотела “Калиста”.

Било је стварно занимљиво на тренингу, али уједно и тешко, као и целе припреме генерално. Влада одлична атмосфера, радимо добро, а тренинзи су тешки. Мало се жалимо, седнемо у собу па разговарамо како је напорно, али све је то позитивно. Спремамо се за наставак првенства и све што нас чека до краја – почео је Крстичић.

Посветио је Дејан Станковић велики део рада на припрема уигравању екипе, као и физичкој припреми, а Крстичић сматра да су оба сегмента важна пођеднако.

– Рад на тактици изузетно значи,стигло је и неколико нових играча који треба да се уклопе у систем који Мистер жели. Радили смо доста на тактици, али и на трчању. Морамо до краја првенства да завршимо оно што смо зацртали, а то је дупла круна. Нећемо одустати од тога, имамо велике шансе да поновимо успех, спремамо се за то.

Имао је прилику фудбалер рођен у Београду да на терену током две контролне провере сарађује са младим фудбалерима и истиче да је пред њима лепа фудбалска будућност.

– Имамо доста квалитетних младих играча и увек сам ту за њих. Помажем им на терену и ван њега. Слушају и вредно раде. Не бих издвајао појединце, сви су они са нама и дружимо се и мимо терена. Сматрам да је светла будућност пред Црвеном звездом.

Осврнуо се везни фудбалер нашег тима на два контролна меча које је Звезда одиграла против екипа Марибора и ЛАСК-а на припрема у Анталији.

– Било је тешко на терену, имали смо напорне тренинге и били смо уморни. То су припреме, мислим да је стручни штаб задовољан оним што смо приказали. Сматрам да ће из утакмице у утакмицу бити све боље. Физички смо одиграли на високом нивоу, истрчали смо оно што је било зацртано. Тактичке идеје тренера смо испунили, али као што сам рекао може и боље. Сутра нас очекује трећа провера где се очекује да покажемо напредак у односу на прве две утакмице.

Истиче Крстичић да позитиван резултат на припремним утакмица није приоритет, али да је битна ставка ради стварања победничког менталитета.

– Резултат није битан, али за нас на терену јесте. Свака утакмица до краја првенства је финале, тако да смо ушли у припремне утакмице са циљем да побеђујемо. Сутра је генерална проба са најтежим противником на припремама. Спремићемо се лепо, изаћи на терен и покушати да победимо.

Свесни су сви играчи Црвене звезде да је одбрана дупле круне приоритет, а тридесетједногодишњи фудбалер сматра да сваком мечу мора да се приступи као да је финална утакмица.

– Пре Лиге Европе имаћемо да одиграмо доста првенствених утакмица. Гледаћемо да се концентришемо на мечеве у домаћем шампионату. Приоритет је првенство, после ћемо да видимо кога ћемо извући у Европи па ћемо разговарати о томе. До тог меча нас очекују квалитетни ривали у лиги. Спремамо се прво за то, па онда за Лигу Европе.

За крај разговора говорио је Крстичић и како заједно са саиграчима проводи слободно време између физички захтевних тренинга.

Углавном су то масаже, пошто су заиста тешки тренинзи. У слободно време се скупимо у соби и дружимо. Заједно са Марком Гобељићем смо одгледали све домаће филмове на Јутјубу. Последњи који смо гледали су “Муње” – закључио је са осмехом Крстичић.

Претходни текстДвадесети тренинг у Анталији | Тегови, справе и машине
Следећи текстДвадесет први тренинг у Анталији | Припрема за Шахтјор по пљуску