Драговић: Радимо још више да надокнадимо заостатак

80

Фудбалери Црвене звезде бораве у Анталији, где се припремају за пролећни део сезоне. Један од најстандарднијих шрафова у дефанзивној линији црвено-белих – Александар Драговић, пропустио је први меч на припремама из превентивних разлога, али је нагласио да се добро осећа, и да је спреман за наредни меч, који наше фудбалере очекује већ у петак.

Добро се осећам. Осетио сам бол у задњој ложи на тренингу, па сам у договору са стручним штабом пропустио прву утакмицу, али се већ сутра враћам у тим – почео је Драговић.

Истакао је искусни штопер да резултат на припремним мечевима није у првом плану.

– Тренинзи су били доста јаки. Сви у Црвеној звезди знамо да резултат на припремама није приоритет, већ да је у првом плану припрема екипе за наставак сезоне. Очекује нас много мечева и за сваки морамо да се спремимо добро, како би дали свој максимум. Мислим да смо на добром путу.

Рекао је Драговић да су сви у екипи свесни који је циљ у наставку сезоне.

-Сваке припреме су тешке, па самим тим и нема много времена за забаву. Циљ је да се што боље спремимо за првенство, јер ипак заостајемо пет бодова, па самим тим морамо још више да радимо него до сада. То су припреме, тако да не размишљамо толико о томе шта је лепо, а шта не. Свесни смо да морамо што боље да се припремимо, и дајемо свој максимум да тако и буде.

Мотивисан је аустријски репрезентативац пред пролећни део сезоне, али је и нагласио да су победе неопходне у борби за титулу.

-Заостајемо пет бодова, и немамо шта више да изгубимо. Како ја волим да кажем, идемо на све или ништа и циљ је да освојимо титулу. Очекује нас 16 утакмица, и морамо да победимо на свакој како би освојили првенство. Спремамо се за то и надам се да ће Бог да гледа на нас.

Осврнуо се Александар и на јучерашњи меч који је из превентивних разлога посматрао ван терена.

-Видело се да смо много тренирали и да су свима тешке ноге. Најбитније је да се нико није повредио. Млади саиграчи су одиграли супер друго полувреме, можда чак и боље него прво. Ово је тек прва утакмица и резултат остаје у другом плану. Понављам, важно је да не долази до повреда на контролним мечевима.

Нагласио је Драговић да је спреман за наредне мечеве, али и напоменуо да је важно да се нико у тиму не повреди.

Спреман сам за ту утакмицу, и надам се да ћемо остати непоражени. Рекао сам већ да резултат није у првом плану, већ нам је циљ да се уиграмо и што боље припремимо за прву утакмицу у пролећном делу, против Чукаричког.

Истакао је дефанзивац нашег тима да је темпо тренинга јак, па време за одмор свима добро дође.

Слободно време проводим са саиграчима. Трудимо се да се што више одморимо, како бисмо на наредним тренинзима били спремни. Темпо тренинга је стварно јак, па свако време за одмор добро дође свима нама – закључио је Драговић.

Претходни текстЦрвено-бели преко Цириха отпутовали за Пиреј
Следећи текстЗвездаши из Шамца обрадовали децу ометену у развоју