Пораз Звезде од Југа

75

Ватерполисти Црвене звезде изгубили су од дубровачког Југа Адриатик осигурање резулатом 17:12 у трећем мечу 2. турнира Регионалне Премијер лиге у Београду.

Црвено-бели су пружили велики отпор водећој екипи регионалног такмичења. Дубровчани су решили прву четвртину са два гола предности у своју корист, а потом су повели и са 6:2. Наши ватерполисти се нису предавали и пред крај полувремена су пришли на два гола заостатка, али се на одмор отишло са вођством гостију од 9:6.

Изабраници Мирка Вичевића су покушавали да одрже резултатски прикључак и донекле су успевали. Ипак Југ је у потпуности контролисао резултат и у последњем периоду преломио. Хрватски тим је дошао до пет голова предности (15:10) и стечено вођство су задржали до краја меча.

По два гола за Црвену звезду постигли су Стефан Пјешивац, Иван Басара, Милош Вукићевић, Филип Гардашевић и Марко Радовић. Најефикаснији код гостију био је Александрос Папанастасију са 8 голова.

Црвено-бели се налазе на 6. месту на табели са 15 бодова, али и мечом мање од ривала. Последњи трећи турнири Регионалне Премијер лиге на програму су од 17. до 19. фебруара 2022. године.

ЈУГ АДРИАТИК ОСИГУРАЊЕ – ЦРВЕНА ЗЕВЗДА 17:12 (4:2, 5:4, 4:4, 4:2)

Београд – Базен: СРЦ Милан Гале Мушкатировић – 25. мај. Судије: Станко Ивановски и Веселин Мишковић. Искључења: Југ 6, Црвена звезда 6. Петерци: Југ 1(1), Црвена звезда 1(1).

ЈУГ: Попадић, Вукојевић, Фатовић 2, Стахор, Јоковић 4, Папанастасиу 8, Бурђелез, Аргиропулос, Кржић 3, Какарис, Бенић, Жувела, Јуришић, Звоно. Тренер: Вјекослав Кобешчак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Ђурђић 1, Марковић, Суботић 1, Милојевић 1, Пјешивац 2, Басара 2, Рађен, Вукићевић 2, Гардашевић, Радовић 2, Ивановић, Тртовић. Тренер: Мирко Вичевић.

Претходни текстЦрвено-бели допутовали у Љубљану, следи меч са Цедевита Олимпијом
Следећи текстЧетрнаести тренинг у Анталији | Пижон уз Станковића и младе играче