Станић: Напорни тренинзи доносе велико самопоуздање

84

Фудбалери Црвене звезде се припремају за наставак сезоне у Анталији, а млади везни фудбалер Петар Станић, који је имао много запажених партија током јесењег дела шампионата, изнео је утиске током досадашњег дела припрема.

Радили смо “би-би” тест који је изузетно тежак, али је претходни тренинг у вечерњем термину био још напорнији. После теста смо мало спустили интензитет пошто смо играли на два гола, а то нам је пријало с обзиром на количину трчања. Највише прија фудбалски део, јер највише волимо игру тренинга на крају и завршницу. Сматрам да је у припремном периоду нарочито важно да физички део не изостаје – рекао је Станић.

Младим фудбалерима значе савети искусних саиграча у тиму, а фудбалер рођен у Панчеву истиче да увек воли да добије констриктивну критику, као и да рад на припрема доноси на самопоуздању.

– Значи када видиш да си издржао “би-би” тест до краја, нарочито на самопоузадњу за млађе фудбалере. Помаже доста у игри, јер сматраш да можеш да издржиш 90 минута на терену без икаквих проблема. На припремама имамо доста времена да попричамо са старијим играчима који увек искористе прилику да нам сугеришу из добре намере. То се не односи само на терен, већ и на понашање ван њега. Сада смо контантно на окупу, не као у Београду када заједничко време проводимо на стадиону. Сваки савет увек прихватим, а више ценим критике него похвале.

Двадесетогодишњи фудбалер је увек спреман да одговори свим захтевима игре у црвено-белом дресу и да ће дати максиму, а додаје и како проводи слободно време између напорних тренинга.

Пријатељске утакмице служе да би се вратили у такмичарски ритам, јер немамо превише времена. Првенство креће 12. фебруара, а то је за мање од месец дана. Контролне мечеве ћемо схватити као да су првенствени и дати максиму. Волим да играм много игрица међу којима је стони тенис, у кувању сам јако лош па бих желео да напредујем, а наш фотограф Драган Тешић може да потврди колико добро играм билијар – закључио је уз осмех Станић.

Претходни текстНакон паузе због Ковида, црвено-бели у погону и на путу ка Француској
Следећи текстЕраковић: Учим Ђурића да иде мојим путем