Трећи тренинг у Анталији | Посед и завршница у фокусу

74

Фудбалери Црвене звезде су данас у 18 часова, по локалном времену, изашли на терен “Калиста” и одрадили трећи трененинг на припремама у Турској (Анталија), а посебна пажња била је посвећена раду са лоптом, тачније поседу и реализацији.

Првотимци Црвене звезде су од 18 часова одрадили други тренинг у току дана, односно трећи од почетка припрема. Изабраници Дејана Станковића су изашли на терене спортског центра “Калиста” где су их дочекале спремне струњаче. Знали су наши фудбалери да их очекује рад под будним оком кондиционог тренера Фредерика Паноћинија који им је редом задавао вежбе снаге. Играчи су испунили све захтеве како би се на што бољи начин припремили за тренинг, а наставак истог обележио рад са лоптом.

Прво су се поделили у “парове” црвено-бели момци, а радили су са специјалним “еластичним” тракама. Наши играчи су имали задатак да увежбају пас игру, као и ударце стопалом и главом. Након сваке урађене вежбе фудбалери су имали задатак да истрче једну деоницу у распону ширине терена. Уследио је потом најзабавнији део тренинга, јер су играчи играли популарну “шеву” у три групе.

Посебну пажњу привукли су млади играчи који су испунили све захтеве стручног штаба, а управо су Андрија Радуловић, Јован и Никола Митуљикић, Никола Станковић, Ибрахим Мустафа и Андреј Ђурић радили издвојено са помоћним тренером Ненадом Милијашем, а акценат је био усмерен ка завршници.

Остатак екипе је био подељен у три тима. Наши првотимци су играли такозвано “чување лопте” где је посед био примаран задатак, а “мали” голови су били постављени као посебан услов у вежби. После тога уследио је најзанимљивији део трененинга. Шеф стручног штаба црвено-белих Дејан Станковић поделио је фудбалере у два тима, а играчи су увежбавали реализацију главом. Прегршт лепих потеза, као и акција виђено је у овом делу тренинга.

За сам крај играчи су одиграли меч на два гола на “скраћеном” простору како би се што боље припремили за наредне изазове. Већ сутра по истом плану наши фудбалери ће имати два тренинга у преподневном и поподневном термину.

Претходни текстТема дана | Звездини доктори спасили живот редару
Следећи текстЛазетић: Све „пуца“ на тренинзима