Родић најкреативнији

71

Црвена звезда пружа одличне партије од почетка сезоне, а уз то, црвено-бели су обезбедили и историјски пласман у осмину финала Лиге Европе. Велики удео у свему томе има и један од најазапаженијих протимаца, Милан Родић, који је успео да забележи највише асистенција у нашој екипи, чак осам.

Сјајни низ асистенција, Родић је почео већ на старту сезоне, у квалификацијама за Лигу шампиона. Наш тим је на Маракани славио против Каирата са убедљивих 5:0, а одлични дефанзивац је већ на том сусрету уписао прву асистенцију у сезони. Да ће ово бити једна од његових најбољих сезона, могло се наслутити само три дана касније, када је Звезда савладала Спартак у Суботици са 3:1, а леви бек наше екипе се поново уписао у асиустенте.

Да је Родић један од кључних играча црвено-беле машинерије Дејана Станковића говори и чињеница да је и у вечитом дербију брзоноги бек успео да упише асистенцију и тако буде један од заслужнијих што је наш тим остао непоражен. Наставио је Родић са одличним партијама и у наставку сезоне, што се показало и на гостовању у Лазаревцу, када су црвено-бели уписали историјску победу и са 7:1 потпуно „разбили“ противника. Управо Родић је на том мечу био један од најзапаженијих фудбалера на терену, и са хет-триком асистенција водио наш тим до победе.

Интересантан податак јесте да је Родић чак седам асистенција уписао на гостовањима, док је само једну заблежио на стадиону „Рајко Митић“. Низ асистенција се наставио на гостовању у Крагујевцу. Црвено-бели су савладали Раднички са 3:0, а леви бек нашег тима поново се нашао у улози асистента. И у последњем мечу јесењег дела шампионата, на гостовању у Бачкој Тополи, Родић је успео да се упише у асистенте. Наша екипа је славила са 3:2 у врло занимљивом мечу, а Родић је наговестио да и у другом делу сезоне можемо да очекујемо његове блиставе партије, а верујемо да ће тако и бити.

Претходни текстПлан припрема Звездиних првотимаца
Следећи текстСезона 2022 је почела!