Катаи неприкосновени голгетер

66

Црвена звезда бележи сјајне партије ове сезоне, како у домаћем првенству, тако и на европској сцени, што потврђује и чињеница да је наш тим обезбедио историјски пласман у осмину финала Лиге Европе. Цео тим игра фантастично од старта, али се један фудбалер посебно истакао, а то је Александар Катаи, који је најбољи стрелац црвено-белих од почетка сезоне.

Александар Катаи пружа одличне партије од старта полусезоне, и важи за једног од кључних шрафова у машинерији Дејана Станковића. Искусни фудбалер је успео да постигне укупно 18 голова у свим такмичењима и тако се осамостали на челу листе стрелаца нашег клуба. Звездина „десетка“ је тресла мрежу чак 12 пута на 16 одиграних мечева у националном шампионату, што заиста звучи као импозантан податак. Катаи је тренутно други на листи стрелаца Суперлиге Србије.

Поред тога, Катаи је успео да се упише у листу стрелаца и у групној фази другог по јачини клупског европског такмичења, и то оба пута против португалске Браге. Два пута је тресао и мрежу румунског Клужа, али и казахстанског Каирата, са којима се Звезда састајала у квалификационим мечевима. Одличним партијама у црвено-белом дресу, дриблер из Србобрана прети да премаши ефикасност из претходних сезона, а све говори да ће тако и бити, поготово кад се узму у обзир подаци из свих такмичења – 28 утакмица и 18 голова. Права је лепота гледати популарног „Магика“ са лоптом у ногама, и верујемо да ће и у наставку сезоне Катаи наставити да бележи сјајне наступе и тако доноси радост армији црвено-белих навијача, односно свима нама који волимо Црвену звезду.

Иза Катаија, на листи стрелаца су Мирко Иванић са 13 голова на 34 меча и Милан Павков са девет погодака на 23 утакмице.

Претходни текстМир Божији – Христос се роди!
Следећи текстЈош један случај Ковида 19 у првом тиму Црвене звезде