Иза југа Маракане – Звездина база ради пуном паром

114

Свима је познато да је Омладинска школа Црвене звезде права оаза фудбалских талената, који од малих ногу стасавају и своје прве кораке са лоптом праве пред очима стручњака. Управо један од стручњака који је задужен за оне најмлађе јесте и Владимир Цвјетићанин, координатор базе наше Омладинске школе, који је изнео виђење претходне године, али и истакао да је итекако задовољан постигнутим.

Циљеви су били да се формира генерација рођена 2014. године, када је реч о најмлађима, као и да упоредо са тим започнемо развој дечака рођених 2015. године. Морам да нагласим да је тај циљ остварен и да сам изузетно задовољан због тога. Што се тиче најстаријих дечака, рођених 2010. године, они су практично комплетна селекција и од пролећног дела ће кренути да играју Лигу петлића. Реч је о једној од најталентованијих генерација коју смо имали у клубу, и презадовољан сам како напредују. И остале генерације су испуниле очекивања, иако је ово била изузетно тешка година за нас, поготово због пандемије корона вируса. И поред тога, сви смо презадовољни и морам да кажем да су сви дечаци испунили очекивања – почео је Цвјетићанин.

Говорио је Цвјетићанин и о пројекту „Опен даy“ , али и од сарадњама са осталим клубовима.

„Отворен дан“ у прошлој години је био један од најбољих до сада, јер се одржао само једном. Никад до сада се није десило да смо након „отвореног дана“ довели 10 нових играча, што је ипак остварено у 2021. години, па морам да нагласим да сам изузетно задовољан. Што се тиче остварених сарадњи, потписали смо сарадње са још клубова, па се тренутно налазимо на броју од 78 уговора са школама фудбала, како у Србији, тако и у региону. Уз то је спремно још четири сарадње, које ће бити остварене крајем јануара месеца, као плод прошлогодишњег рада – рекао је искусни стручњак.

Дотакао се координатор Звездине базе и планова за наставак сезоне.

За наставак сезоне је већ договорено четири „опен даy-а“ ван Београда, док ће се један одржати и у главном граду. Много младих талената је потекло из Добоја, те ће управо тамо бити одржан један од „отворених дана“, док ће се они одржати и у нашим регионалним центрима у Зрењанину, Шапцу и Краљеву. Пети, уједно и последњи „опен даy“ биће одржан у Београду, као круна успешног рада, па ће управо ту бити одабрана деца која ће наставити развој у нашој школи фудбала. Један од главних планова јесте и формирање генерације рођене 2015. године, што је планирано за крај јануара. Уколико ситуација са пандемијом корона вируса то дозволи, план је и да поново организујемо кампове широм света, а главни од њих ће бити одржан у Београду, у јуну месецу. Идеја је и да кампове одржимо у Америци, Канади, Аустралији и на Новом Зеланду, као и у Бечу, у Аустрији, наравно, уколико епидемиолошка ситуација буде то дозволила. Поред тога, у плану су и кампови у Будви и Љубљани, али све зависи од ситуације са корона вирусом – закључио је Цвјетићанин.

Претходни текстОдржана Скупштина РК Црвена звезда и додела признања
Следећи текстИН МЕМОРИАМ – Филип Самарџић