Изабрали сте Мирка Иванића за играча године

86

За нама је феноменална година, испуњена бројним успесима, победама и головима, а Вашим гласовима путем Звездине апликације одлучили сте да је најбољи играч у 2021. години – Мирко Иванић.

Освојена је 32. титула, обезбеђена је групна фаза Лиге Европе, а онда прво месту у групи Ф и директан пласман у осмину финала истог такмичења. Захваљујући великом тријумфу наш клуб ће играти европску утакмицу у марту на стадиону “Рајко Митић” први пут од 1992. године, што нас доводи до закључка да година за нама представља понос свих навијача Црвене звезде!

Титулу најбољег играча Црвене звезде у 2021. години понео је Мирко Иванић са чак 471 гласом. Везни фудбалер је један од носиоца игре нашег тима, а ове полусезоне је и играч са највише наступа у црвено-белом дресу. Својим головима, асистенцијама, сјајним прегледом игре и врхунском техником, у многим параметрима је доприносио победама нашег тима. Претходне такмичарске године је био најбољи стрелац Црвене звезде, а и ове сезоне прети да премаши свој лични рекорд када је у питању ефикасност. Головима против Лудогореца и Мидтјиланда је донео нашем клубу важне бодове у циљу исписивања нових страница историје.

На другом месту налази се стамени штопер Александар Драговић са 382 гласа од стране нашег дванаестог играча. Репрезентативац Аустрије је брзо ушао у срца свих навијача нашег трофјеног клуба, а све то захваљујући великом пожртвовању које приказује на терену из меча у меч. Драговић је доказао више пута да је штопер светске класе, а поред тога није му било страно ове сезоне да постиже голове. Верујемо да ће тридесеттрогодишњи фудбалер наставити са сјајним партијама у црвено-белом дресу.

Трећу позицију према избору навијача заузео је капитен нашег тима – Милан Борјан са 362 гласа. Наш чувар мреже је „украо“ срца многих навијача, још 2017. године, када је дошао у Црвену звезду. Од тада, своју оданост и љубав према клубу показује увек када је на голу, борбеношћу, феноменалним парадама и голманским бравурама. У пенал серији у финалу Купа Србије био је један од заслужнијих за дуплу круну, потом ове сезоне у Лиги Европе је већ пету годину за редом на високом нивоу у другом по јачини такмичењу на Старом континенту. Док је Борјан међу нашим стативама, за Звезду нема зиме!

На четвртом месту је дриблер из Србобрана – Александар Катаи са 189 освојених гласова. Звездина „десетка“ бриљира када је на терену у црвено-белом дресу и има лопту у својим ногама. Навикли смо да његову игру красе магични потези и мноштво голова. Тако је било и у 2021. години, а од старта актуелне сезоне постигао је већ 18 голова у свим такмичењима. Катаи је већ сада на добром путу да премаши свој лични рекорд из првог мандата када је у питању ефикасност.

Пета позиција према избору навијача припала је Гелору Канги са 96 гласова. Репрезентативац Габона је поновио још једну сјајну годину у Звезди и поново био један од најконстантнијих играча на терену. Навијачи ће памтити његов погодак Лудогорецу на гостујућем терену у оквиру групне фазе Лиге Европе.

Шесту позицију са 45 гласова заузео је Звездин војник Милан Родић. Велике заслугуе има леви бек нашег тима за успехе црвено-белих у протеклој години и неискључив је фактор у гранитној одбрани Црвене звезде.

Претходни текстСрећна Нова година!
Следећи текстДан када смо срушили Барселону