Биланс тима – Напад

37

Укупно пет нападача наступало је за Црвену звезду током јесени, а најефикаснији са девет погодака, а уједно и фудбалер који је највише времена на терену провео био је Милан Павков.

Звездина деветка је наступила на 23 меча и осим девет подака забележила и три асистенције. Павков је тако још једном показао да је изузетно поуздан када су, пре свега – „велике“ утакмицеу питању. Био је изузетно значајан током квалификација. Као прва алтернатива издвојио се Луис Диони који је одиграо 17 мечева, постигао три гола и уписао три асистенције, а такође је присутан и његов допринос, јер је два поготка постигао управо у квалификацијама.

Меч мање од Дионија одиграо је талентовани Марко Лазетић, најмлађи првотимац Црвене звезде који још увек није пунолетан. Укупно је на 16 мечева постигао један погодак и то против Колубаре, а ту утакмицу ће дефинитивно вечно памтити, јер је забележио првенац у црвено-белом дресу. Укупно 13 пута на терену се нашао Ришаиро Живковић и постигао један погодак, и то онај који нас је одвео у наредну рунду такмичења у Купу Србије, премда би минутажа и била већа да није стигао у смирај летњег прелазног рока, те да је пропустио припреме са екипом и квалификације.

Такође, млади Никола Крстовић одиграо је осам мечева и постигао погодак, али се пред крај прелазног рока отиснуо у Дунајску Стреду.

НАПАД:

Милан Павков – 23 утакмице, 9 голова и 3 асистенције

Луис Диони – 17 утакмица, 3 гола и 3 асистенције

Марко Лазетић – 16 утакмица и 1 гол

Ришаиро Живковић – 13 утакмица и 1 гол

Никола Крстовић – 8 утакмица и 1 гол

Претходни текстЕкспозе председника Небојше Човића након Скупштине клуба
Следећи текстТема дана | Звезда добила поштанске маркице