Пораз Звездиних одбојкашица у 12.колу Суперлиге Србије

115

Дерби меч 12.кола Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије за одбојкашице игран је у Обреновцу. ТЕНТ је угостио Црвену звезду и у дугом и тешком мечу славио 3:2.

На почетку утакмице виђена је изједначена игра. Средином првог периода ТЕНТ је отишао на +4 16:12, али је Звезда стигла до изједначења 17:17, а онда направила преокрет и повела 23:21. Домаће одбојкашице се нису предавале и ушло се у егал завршницу у којој је више успеха имао ТЕНТ и повео 1:0 у сетовима.

У другом периоду Звезда је диктирала темпо, имала предност до +3, домаће су успеле да ухвате прикључак тек код резултата 10:10. Серијом 5:1 црвено-беле су се одвојиле на 15:11 и тад су преломиле сет. До краја периода нису дозволиле изненађења и резултат изједначиле на 1:1.

У трећем сету почетак изједначен, а онда средном периода Звезда прави разлику која је у једном тренутку износила +6 – 17:11. Мирном и сигурном игром стигла је до вођства 2:1 у сетовима.

ТЕНТ је боље отворио четврти сет и до средине периода имао +5 – 11:6. Црвено-беле се нису предавале и ангажованом игром стигле до преокрета 19:18. До краја меча домаће су успеле да се врате у свој ритам и у игри поен за поен буду успешније и стигну до изједначења у сетовима 2:2.

У одлучујућем петом сету ТЕНТ је већ на старту направио серију и стигао до предности +5 – 7:2 коју је сигурном игром задржао до краја меча за победу у дербију 3:2.

По завршетку утакмице Александар Владисављев, тренер Црвене звезде, подсетио је да је ово други важан и те\ак дуел његовог тима у последњих пар дана.

Тежак меч у Обреновцу три дана после тешког дуела у реваншу полуфинала Купа. У обе утакмице била је велика потрошња наше екипе и као да није било довољно енергије да се овај меч реши у нашу корист – био је први коментар Влаисављева.

Стратег Звезде мисли да је његов тим имао прилику за победу у Обренобвцу.

Утакмица је ишла тако да смо ми то требали да добијемо 3:0 или 3:1. Нажалост, понестало је мало снаге, мало енергије и епилог је овакав. Сав терет овог меча је пао на наше најискусније играчице и морам да кажем да сам први пут јако незадовољан са учинком осталих одбојкашица које су ту морале да одраде свој део посла и да им помогну. Сигурно је да би, у том случају, резултат био другачији.

Пораз боли, али у Звезди се све мисли окрећу ка последњем мечу у овој години.

Идемо даље. Остала нам је још једна утакмица до краја календарске године. После тога ћемо се, свакако, пресабрати. Добро ћемо анализирати шта смо урадили добро, шта смо морали да урадимо боље. Свакако ће нам пријати пауза у којој ћемо моћи да урадимо све што је потребно за добар наставак сезоне – закључио је Владисављев.

У последњем мечу у 2021. Звезда ће на Бањици угостити Инђију. Утакмица је на програму у петак, 24.децембра у 18.30.

Претходни текстВатерполисти још једном бољи од Шапца за крај првог дела Суперлиге
Следећи текстБиланс кадета