Станковић: Победа за крај године

51

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 16:05 гостовати ТСЦ-у у оквиру 21. кола Суперлиге Србије, а очекивања пред меч после кога следи зимска пауза, изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Циљ нам је да донесемо три бода. Рекао сам то и пре Радника, али десило се шта се десило, пех, поново против њих. За нас је ово мини-финале, пробаћемо да победом завршимо годину. Тренутно имамо два бода мање од лидера на табели, а они своју утакмицу играју данас. То је Звезда, пре три дана смо били најбољи, а онда дође моменат где поново морамо да дигнемо гард. Првенство је дугачко, али имамо за шта да се боримо и нећемо одступати од тога. Имамо и играче који могу да одговоре на то. Реално је да буде успона и падова, али битно је да реакција буде звездашка – почео је Станковић.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима о здравственом билтену.

– Гајић има проблем са задњом ложом, такође и Живковић је обновио повреду која га је пред Брагу мучила. Видели сте и у Португалу да његов учинак са лоптом није био какав смо очекивали, али кретња без лопте је била задовољавајућа. Тако да, вероватно неће играти сутра, да имамо још неку утакмицу после ТСЦ-а, био би у конкуренцији, овако нисам сигуран. Такође, покушаћемо да „опоравимо“ Петровића за сутрашњи меч. Николић и Фалко су спремни као што сте видели.

Бираним речима говорио је Станковић о нашем наредном ривалу.

– Имали су феноменалан старт, после је дошло до кадровских проблема и тежи период – пре свега резултатски, не са аспекта игре. Са Лазетићем су добили на квалитету, јер је он тренер са јасном филозофијом и увек је хтео да се надиграва и са јачима. Биће занимљив и захтеван меч. Што се терена и услова за игру тиче, имали смо среће што смо играли на нашем стадиону прекјуче, сад и против ТСЦ-а, верујем да ће све бити у реду. То је предност за оба тима, јер хоћемо да играмо фудбал. Покушаћемо да испоштујемо све што смо јуче причали и да се надоградимо, јер битне утакмице су за побеђивање.

Причао је Станковић о умору који стиже фудбалере нашег тима.

– Не мора неко да тражи измену да би се видело да даје све од себе и да је у „црвеном“. Зашто да ризикуејмо повреду? Наравно, после битке смо сви генерали. Имам фудбалере који играју за Звезду и на позитивном резултату по нас улазе на терен. Не бих одвајао то ко је ушао, а ко изашао, јер смо сви у служби клуба и одговарамо на прави начин задацима. Хтео сам да изменама „заблиндирам“ у другом полувремену, али ето. Генерално, наставак игре је био без шанси, једна полуконтра за њих и донесена лопта на право место, где нисмо успели да се одбранимо, што је велика штета. Међутим, још горе би било да спустимо главу. Сви смо уздрмани, сви који волимо Звезду, али морамо да се издигнемо из проблема и идемо напред, јер има још много да се игра, а ми добрим резултатом треба да завршимо полусезону, одемо на заслужени одмор и вратимо се са још јачом вољом да освојимо првенство. Биће тешко, али све велике ствари и освајања се чине у тешкоћама. Свака част Раднику, као и њиховом тренеру Ђорђевићу, освојили су четири бода против Звезде. Међутим, не могу да кажем да су нас изненадили, јер смо имали довољно прилика да утакмица оде у смеру који би нама одговарао. Имали смо шансе, пенал, да смо повели са 2:0, то већ све иде у другом смеру. Овако, при 1:0, противник има наду да стрпљивом одбраном може да сачека контру и то се и десило. Несрећно смо примили гол, али то је иза нас и морамо да извучемо поруке. Ми смо Звезда и тако је увек – данас супер, сутра проблем, па хајде да покушамо да прекосутра буде добро.

Катаи је и даље примарни извођач пенала у нашем тиму.

– Он дефинитивно остаје наш пеналџија. Шутнуо је можда и најтежу лопту у последњих 30 година, у Португалу против Браге и скидам му капу за то. Како каже Вујадин Бошков: „Пенал није промашио само онај ко га није шутирао“. Остаје извођач до даљњег, а и најбољима се дешава да промаше.

Верује Станковић у фудбалске квалитете Филипа Фалка.

– Он се сусретао са много проблема од доласка код нас. Прво повреда, потом и корона кад је дошао. Па је прошао припреме, а онда две, три повреде, све то га је спречило да буде на свом нивоу. Ради на себи и покушава да се брзо врати у ритам. Добро ће му доћи пауза и припреме, да покаже због чега је доведен у Звезду, јер је реч о изузетно талентованом фудбалеру. Пехови и повреде су саставни део спорта, а нове припреме са Звездом ће му добро доћи.

О прелазном року тек после ТСЦ-а.

Нисмо још увек имали састанак око тога шта треба да се уради када је реч о зимском прелазном року. После ТСЦ-а ћемо разговарати о томе. Сигурно је да генерални директор Звездан Терзић и спортски директор Митар Мркела раде на плану и програму онога шта нам треба и колико. Тренутно сам фокусиран само на екипу и резултат. Када прође последња утакмица, састанчићемо и отворено и директно установити шта је оно што нам треба – закључио је Станковић.

Претходни текстУ сусрет противнику – ТСЦ
Следећи текстТема дана | Звезда са вечитим ривалом у хуманитарној мисији