Звезда после велике борбе нанела први пораз Сентешу

69

У трећем колу другог турнира Дунав лиге, Црвена звезда је победила домаћи Сентеш резултатом 13:12 и тако нанела први пораз мађарској екипи после седам везаних победа.

Црвено-беле су сјајно почеле, те су повеле голом Христине Илић на истеку првог минута, док је два минута касније вођство дуплирала Ана Мамоглу. Предност су одржавале Јана и Ива Лујић, односно Тара Пејчић и Ана Мамоглу али је Сентеш четири пута долазио до изједначења. У самој завршници је уследио преокрет и прво вођство Сентеша, али је одмах поравнала Дијана Миловановић и са резултатом 7:7 се отишло на одмор.

У наставку су се екипе константно смењивале у вођству. Звезда је повела преко Сесилије Диаз Месе, потом су Мађарице преокренуле, да би Звезда поново, головиме Ане Мамоглу и Христине Илић, стигла до предности (10:9). Почетком четврте четвртине Сентеш је опет водио, затим је Христина Илић са два брза гола преокренула за 12:11, да би Јелена Шарац три и по минута пре краја утакмице повисил на 13:11 и тада је први пут једна екипа још од средине прве четвртина имала “+2”. Сентеш је преко Тамаре Коларове смањио на гол заостатка, али су мреже до краја остале мирне.

Илић је била најефикаснија са четири гола, док је Мамоглу додала три.

Црвена звезда ће други турнир Дунав лиге затворити утакмицом против Динама из Букурешта.

Црвена звезда – Сентеш 13:12 (4:3, 3:4, 3:2, 3:3)
Црвена звезда: Лазић, Пејчић 1, Ј. Лујић 1, Теодоровић, И. Лујић 1, Мамоглу 3, Миловановић 1, Шарац 1, Диаз Меса 1, Илић 4, Лукић, Тодоровски, Димитријевић.

Сентеш: Арањи, Варга 1, Хевеши 1, Биро 1, Данкина 3, Коларова 2, Ттот, Михали, Бонца 2, Чишар, Катаи, Болдижар 2, Хорват, Фусти.

Претходни текстЧеститке џудистима Звезде, вицешампионима Европе!
Следећи текстЗвезда ТВ | Час историје