У сусрет противнику – Радник

54

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова дочекују екипу Радника на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру 20. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића ће покушати да наставе серију победа у домећем шампионату, након што су остварили историјски успех директним пласманом у осмину финала Лиге Европе.

МЕЂИСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда и Радник су до сада одмерили снаге на 16 дуела, а наш тим има позитиван скор против екипе из Сурдулице. Црвено-бели су славили на чак 15 сусрета, док је Радник тријумфовао једном. Такође, гол разлика је у корист Звезде и износи 55:9.

На последњем сусрету ова два тима, Црвена звезда је поражена од Радника на гостујућем терену у оквиру заостале утакмице петог кола националног првенства резултатом 2:1, а једини стрелац за наш тим био је Ел Фарду Бен, док су за екипу из Сурдулице погађали Стојановић и Лукић. Пре тога екипе су одмериле снаге претходне сезоне у оквиру полуфинала Купа Србије, а наш тим је тада на славио резултатом 2:1. Стрелци за црвено-бели тим у том мечу били су Немања Милуновић и Диего Фалћинели.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

„Делије“ су показале сјајне реакције и велико одушевљење након пласмана у осмину финала Лиге Европе, а управо због велике верности и непрестане подршке, Звезда је решила да се захвали навијачима бесплатним улазом на „Маракану“ на меч против Радника из Сурдулице који је на програму у понедељак од 18 часова. Иако ће време у понедељак бити нешто хладније, верујемо да ће навијачи доћи у великом броју и поново показати да су најбољи широм Европе и света! Оно што би требало напоменути да ће улаз бити бесплатан уз шал.

Сви навијачи који не буду имали прилику да гледају изабранике Дејана Станковића уживо на стадиону „Рајко Митић“, имаће прилику да прате директан пренос утакмице на телевизији Аренаспорт 1 Премиум од 18 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно са 50 бодова налази на другој позицији на табели у Суперлиги Србије уз сјајну гол разлику од 46:10. Забележили су наши првотимци шеснаест победа, два ремија и један пораз од старта сезоне. На претходом првенственом мечу изабраници Дејана Станковића су савладали Напредак у Крушевцу са 2:0, головима Милана Родића и Александра Катаија. Са друге стране наш тим је изборио директан пласман у осмину финала Лиге Европе, као прва екипе у групи Ф у конкуренцији са Брагом, Лудогорецом и Мидтјиландом. На претходном мечу у другом по јачини такмичењу у Европи црвено-бели су ремизирали са Брагом у Португалу (1:1), а погодак вредан бода и пласмана у нокаут фазу постигао је Александар Катаи.

Радник заузима једанаесту позицију на табели у досадашњем делу шампионата са укупно 20 освојених бодова. Екипа из Сурдулице је забележила четири победе, осам нерешених мечева и седам пораза, уз гол разлику 15:22. На претходна три меча у домаћем првенству Радник је остварио једну победу, реми и пораз. Прво су савладали ТСЦ на свом терену са 2:1, потом су доживели пораз од нишког Радничког на гостујућем терену (3:0), док су у последњој рунди Суперлиге Србије одиграли нерешено (0:0) са Радничким из Крагујевца.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи играч и стрелац екипе Радника је Урош Миловановић, некадашњи омладинац Црвене звезде, који је постигао шест голова ове сезоне. Један гол мање од њега уписао је леви бочни нападач Милош Спасић, бивши фудбалер Радничког из Пирота. На голу је Стефан Ранђеловић који је учврстио своју позицију међу стативама, а ове сезоне је бранио на 18 мечева. Његова замена је појачање из Новог Пазара двадесетпетогодишњи Милош Остојић. Када је у питању дефанзивна линија најстандарднији су штопери Милош Симоновић и Никола Радмановац, док су на позицијама бекова капитен Урош Стојановић и бивши фудбалер Сарајева – Душан Хоџић.

Везни ред чине Михаило Орешчанин, Немања Суботић, Предраг Медић, Един Бибер и Давор Недељковић, а сви они углавном деле минутажу. Крилне бочне позиције су намењене за Николу Богдановског, Василија Јањића и горе поменутог Милоша Спасића, док је позиција нападача резервисана за најбоље стрелца екипе из Сурдулице. Такође, опције у нападу за Душана Ђорђевића су Жељко Димитров и Богдан Стаменковић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија меча између Црвене звезде и Радника из Сурдулице биће Ђорђе Максимовић. Његови помоћници на овом мечу биће Матија Олајош Нађ и Иван Микилачки, док ће у ВАР соби седети Срђан Јовановић и Јован Грујић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

-13:00 Раднички 1923 – ТСЦ 0:3
-15:00 Раднички Ниш – Чукарички 1:1
-17:00 Колубара – Пролетер 2:1

Недеља:

-14:00 Нови Пазар – Војводина
-14:30 Младост – Напредак
-16:00 Војводина – Спартак

Понедељак:

-15:45 Металац – Партизан

Претходни текстЦрвена звезда вицешампион Европе!
Следећи текстЗвезда не одлаже, игра у понедељак у 18