Станковић: Звезда је емоција, исписали смо историју!

91

Историјски успех остварила је Црвена звезда и као првопласирана екипа успели смо да се пласирамо у осмину финала Лиге Европе, а осмех на лицу Дејана Станковића, феноменалног тренера и рођеног победника је говорио више од 1000 речи.

Звезда је емоција! Честитам играчима који су одиграли нестварно тешку утакмицу. Некада треба пружити више од максимума, причао сам то, некад ми је потребнији човек него играч, а то је био случај вечерас. Требао нам је километар више, а померили смо лествицу и исписали историју. Још једном, хвала навијачима што су превалили толики пут да буду уз нас. Такође, Брага је одлична и захтевна екипа. Да ли је реално да смо први? Не знам, али терен је мерило, а ми знамо шта је наш квалитет. Честитам и Браги на фер и тешкој утакмици, ипак, увек победи бољи, а срећу мораш и да заслужиш. Ми смо је заслужили – почео је Станковић.

Емотивно је Станковић прославио успех Црвене звезде.

– Емоције су то… Трк је био историјски, а отишао сам код наших навијача. Једноставно, то су све емоције које сам имао у себи биле саткане у тих неколико минута. После утакмице ме је позвао син Стефан и рекао да сам заличио на Жозе Муриња и на његов чувени трк после утакмице са Барселоном. Имамо још доста да радимо до тог нивоа.

Ипак, свестан је величине успеха који су наши фудбалери направили, шеф стручног штаба.

– Многе ствари чувам за себе, али и пре овог меча сам знао куда све води и шта смо урадили. Сви заједно као клуб. Због тога, сви морамо да будемо свесни тога и да се осећамо поносно. И прошле и ове године смо групну фазу завршили са 11 бодова. Група је била уједначена, али терен је мерило и навикли смо да трпимо, али и да се радујемо. Свестан сам шта сам направио – чудо. Међутим, све ово је плод рада, а ми смо много вредни и свашта смо заједно прошли, тако да је ово моменат Звезде. После 30 година, исписали смо историју, а које су границе? Не знам.

Не размишља Станковић о наредном ривалу у Лиги Европе.

Размишљам само о нашем следећем противнику, а то је Радник из Сурдулице са којим играмо у понедељак. Такође, много ме је погодила повреда Петровића, он то није заслужио, јер много добро ради и напредује. Криво ми је као човеку због њега, с обзиром на то да знам колико је посвећен. И то није да жалим јер сам изгубио задњег везног, већ онако људски, исто као и због Санога, јер то су момци који су борци. Међутим, сви који су почели и ушли су били на висини задатка. Брага није играла са класичном „десетком“, изашли смо високо, добро је то изгледало. Требало нам је много снаге, а одиграли смо више од 30 утакмица ове сезоне. Ипак, повређенима су играчи донели то – закључио је Станковић.

Претходни текстКрстичић: Ово само у Звезди може
Следећи текстТерзић: Највећи успех још од Токија