Иза југа Маракане – Пионири на високом нивоу

59

Пионири Црвене звезде заузели су другу позицију на табели укупно освојивши 33 бода на крају јесењег дела шампионата. Изабраници Милорада Вилотића су одиграли сјајну полусезону, а томе сведочи податак да су наши бисери тријумфовали на чак једанаест мечева. Дечаци рођени 2007. године су показали да играју веома офанзиван фудбал чему сведочи невероватна гол разлика 54:10. Помоћни тренер црвено-белих пионира – Душан Шарановић истакао је велико задовољство на крају полусезоне.

На почетку бих хтео да истакнем да је цео стручни штаб, на челу са Милорадом Вилотићем, задовољан, поносан на однос, као и на игру коју су показли играчи од почетка сезоне. С обзиром да имамо мали број фудбалера на располагању, чак неколико млађих пионира који су одиграли неколико мечева, успели смо да изнесемо полусезону на најбољи начин. Пре самог старта сезоне имали смо два јака турнира, у Италији и Хрватској, где смо одмерили снаге са веома јаким ривалима – Аталанта, Удинезе, Мидтјиланд, Локомотива Загреб. Иако смо физички били инфериорни показали смо да можемо да се носимо са најбољим фудбалским академијама. Што се самог првенства тиче, немамо шта да замеримо играчима дали су свој максимум. Међу физички најслабијим екипама смо у лиги, можда зато што смо и најмлађи. Развој нам је на првом месту, тако да нас радује чињеница да су играчи доста напредовали у свим елементима игре. Цео стручни штаб на челу са главним тренером Милорадом Вилотићем се заиста потрудио да на најбољи начин помогне дечацима да показу свој квалитет и потенцијал у правом светлу. Истакао бих кондиционог тренера Николу Серпака као најзаслужнијег за то што смо једну јако напорну сезону одиграли у највећем ритму и завршили је „здрави“, без повреда. У прилог свему томе иде и чињеница да је петорица фудбалера из селекције пионира наступало за млађе кадете, што је најбољи показатељ њиховог напретка. Индивидуално не бих никог издвајао пошто све радимо као тим, а то је најбољи пут према успеху. Немамо намеру да се заустављамо на овоме. На нама тренерима, као и играчима, је да радимо сваким даном још јаче, да будемо посвећени и да гледамо само нас и наш развој – рекао је Шарановић.

Пионири Графичара су заузели четврту позицију на табели на крају полусезоне, сакупивши укупно 27 бодова. Фудбалери рођени 2007. године који наступају у нашем развојном тиму су приказивали одличну игру од старта шампионата, а томе сведоче и резултати које су остварили. На укупно 13 одиграних мечева, изабраници Данила Тешића су однели победе на девет сусрета, док су доживели пораз на четири дуела, уз гол разлику 35:24. Млади тренер изнео је утиске након краја јесењег дела првенства.

Развили смо велики број играча током овог периода. Индивидуални напредак је веома видљив, али је и обавеза да се настави са напорним радом који од талентованог играча прави врхунског фудбалера. Први утисак је да смо већ након месец дана од старта сезоне пребацили два играча у тим пионира Црвене звезде, а на тај начин показали осталој деци пут који треба да следе управо на примерима саиграча. У протеклих месец дана још два до три фудбалера тренирају са првом екипом и то највећи успех тренера у стручном штабу. Резултат током сезоне је у другом плану, али девет победа, четири пораза и свега неколико бодова заостатка за водећим екипама Звездом и вечитим ривалом показује да деца поседују победнички менталитет, као и да се неће предавати до краја. Многи играчи су се издвојили током полусезоне. Марић, Карајловић и Павловић су скренули пажњу на себе. Такође, одличне партије су имали Крстић, Петрењ, Сторебра и Бућковић. Млади голман Бекоња је сјајно бранио и то у заиста одличној конкуренцији. То све говори да екипа поседује компактан и чврст костур за будуће изазове – рекао је Тешић.

Претходни текстЈуниорке савладале Радивој Кораћ и наставиле низ
Следећи текстСиловити омладинци