У сусрет противнику – Напредак

56

Фудбалери Црвене звезде сутра од 13 часова и 30 минута гостују екипи Напретка на стадиону „Младост“ у Крушевцу у оквиру 19. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су у претходној рунди такмичења рутински савладали Спартак из Суботице са 3:0, а потом и Вождовац резултатом 1:0 у оквиру заосталог меча 10. кола шампионата, те ће покушати да остваре нови првенствени тријумф.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда и Напредак су до сада одиграли укупно 60 утакмица. Наш тим је славио 42 пута, 14 сусрета су завршени нерешеним резултатом, док је екипа Напретка победила на само четири сусрета. Такође укупна гол разлика је у корист Звезде и износи 137:47. Прва утакмица између Звезде и Напретка одиграна је у Крушевцу 21. новембра давне 1948. године, у којој је наша екипа победила резултатом 4:1. Занимљив податак јеста да смо у претходних седам мечева против крушевачког суперлигаша забележили исто толико победа уз само један примљен погодак.

Последњи пут Звезда и Напредак су се сусрели почетком ове сезоне, тачније 6. августа, у оквиру Суперлиге Србије. Београдски црвено-бели су однели победу од 1:0, а једини погодак за наш тим тада је постигао Милан Гајић на аистенцију Ел Фарду Бена.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Улазнице за меч између Напретка и Црвене звезде сви навијачи могу купити на благајни нашег стадиона данас у термину од 11 до 18 часова, по цени од 400 динара.

Сви заљубљеници у црвено-беле боје који неће моћи да бодре наше првотимце у Крушевцу на стадиону „Младост“ моћи ће директан пренос меча да испрате на телевизији Аренаспорт Перминум 1 са почетком од 13 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно са 47 бода налази на другој позицији на табели у Суперлиги Србије уз сјајну гол разлику од 44:10. Забележили су наши првотимци петнаест победа, два ремија и један пораз од старта сезоне. Са друге стране наш тим блиста у Лиги Европе где се налази на првом месту у групи Ф са десет освојених бодова у конкуренцији са Брагом, Лудогорецом и Мидтјиландом. На претходом првенственом мечу изабраници Дејана Станковића су савладали Спартак из Суботице на Маракани са 3:0, головима Ел Фарду Бена који је у два наврата затресао мрежу ривала и Милана Родића. Након тога наш клуб је у среду савладао Вождовац, такође на свом терену, са 1:0 голом Мирка Иванића у оквиру заостеле рунде домаћег шампионата тако да београдски црвено-бели дочекују овај дуел у одличном расположењу и сјајној форми.

Напредак заузима пето место на табели у највишем рангу српског фудбала. Крушевљани су у досадашњем делу шампионата остварили осам победа, три ремија и седам пораза, уз гол разлику 23:20, што их је са 27 бодова сместило у горњи део табеле. На претходне три утакмице у Суперлиги Србије Напредак је доживео пораз, реми и тријумф. Прво су поражени од Колубаре са 1:0 на гостујућем терену, затим одиграли нерешено против Радничког из Ниша код куће, а онда савладали Раднички из Крагујевца на „Чика Дачи“ са 2:1 головима Саше Марјановића и Огњена Мршића.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу тима из Крушевца се налази Никола Васиљевић, наш чувар мреже који се налази на позајмици у Напретку и бранио је на укупно 19 мечева од старта сезоне и примио само шест погодака. Искусни везни фудбалер Саша Марјановић је свакако један од најстандарнијих играча, а са пет погодака дели прво место листе стрелаца са Ђорђем Јовановићем младим крилним фудбалером рођеним 2001. године који је у летњем прелазном року дошао у тим из Крушевца из Слоге из Пожеге. Даље у дресу Напретка два поготка су постигли нападач Петар Кунић, потом леви бочни нападач Срђан Коцић и централни халф Дејан Керкез. Поред тридесетчетворогодишњег Марјановића у везном реду треба напоменути Петра Ђуричковића који је носио дрес оба вечита ривала и најбољи је асистент екипе из Крушевца. Тренер Напретка је искусни фудбалски стручњак Милан Ђуричић који је раније седео на клупи Војводине, Земуна, Мачве, Металца и Радничког из Ниша.

СУДИЈА МЕЧА

Правду на утакмици између Црвене звезде и Напретка делиће Новак Симовић, док ће му крај аут линија помагати Никола Ђоровић и Милош Симовић. Четврти судија биће Станко Остраћанин, а у ВАР соби седеће Момчило Марковић и Милан Шутуловић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

-15:00 Пролетер-Металац

Недеља:

-15:45 Партизан-Нови Пазар
-17:00 Спартак – Младост

Понедељак:

-14:00 Радник-Раднички 1923
-16:00 Чукарички-Колубара
-18:00 ТСЦ-Раднички Ниш

Уторак:

-14:00 Вождовац-Војводина

Претходни текстВакциниши се и гледај Звезду у Европи
Следећи текстСтанковић: Да се од старта адаптирамо на терен