Кадети победом завршили полусезону

99

Кадетска селекција Црвене звезде савладала је екипу Аде у оквиру 17. кола првенства резултатом 2:0 и на прави начин завршила полусезону. На данашњем мечу су се у стрелце уписали Јован Шљивић и Јован Мијатовић, а наши бисери су и званично јесењи шампиони Кадетске лиге Србије са 46 освојених бодова, четири више од првог пратиоца на табели!

Црвена звезда – Ада 2:0 (1:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Стрелци: Шљивић у 41. и Мијатовић у 53. минуту.

Жути картони: Цветковић, Д. Ђурић (Црвена звезда), Ергарац (Ада).

Црвена звезда: Беговић, Каришик, Вукичевић, Ђокић, Д. Ђурић (од 82. Николић), Цветковић (од 82. Петровић), Шљивић, Радоњић, Мијатовић (од 71. Катанић), Димитријевић (од 71. Вукојевић), Шкобаљ.

Ада: Златановић (од 86. Петровић), Ракић, Гомирац, Ђорђевић (од 86. Деврња), Луковић (од 82. Бунијевац), Јовановић, Поповић, Кесер, Ергарац, Бертолоти, Јовановић.

Дестковани без петорице стартера – Јована Миладиновића, Косте Недељковића, Лазара Ђурића, Стефана Миладиновића и Матеје Бубња, ушли су пулени Слађана Николића у меч свесни да је веома важно да победом спусте завесу на јесењи део сезоне. Први је најконкретније запретио Шкобаљ у 16. минуту када је у два наврата покушао да матира голмана гостију, први пут га је блокирао дефанзивац, а потом је гађао поред гола. Опробао је Шљивић ударац у 24. минуту после соло-продора, али је лопта завршила поред стативе.

Ређале су се шансе као на траци, па је тако и Радоњић у 33. минуту гађао са двадесетак метара, голман Аде одбио лопту до Шкобаља, а он гађао поред гола. Ипак, бункер гостију пробијен је у 41. минуту када је Каришик пробио по десној страни и одиграо повратни пас за Јована Шљивића, а он у свом стилу, снажно и прецизно погодио гол Аде.

Није се дуго чекало на то да наши бисери удвоструче предност. Играо се 53. минут меча када је Радоњићев ударац био изблокиран, а лопта стигла до феноменалног Јована Мијатовића који је са десетак метара погодио „малу“ мрежу. Могао је агилни Шкобаљ да се упише у стрелце у 65. минуту, али му је недостајало мало више среће у завршници, премда је лавовски посао претходно одрадио Мијатовић који је одузео лопту дефанзивцу Аде. Онда су уследиле две сјајне шансе за Радоњића који је прво шутирао са двадесетак метара, а онда имао и зицер, али се сјајни Златановић истакао у два наврата.

Могао је и млади Катанић за кога је ово био деби у кадетској селекцији да се упише у стрелце у 78. минуту после центаршута веома офанзивног Каришика, али је није талентовани Новосађанин успео да захвати лопту како је желео. Гости су запретили тек у финишу када је Ерагарац шутирао са ивице казненог простора шутирао поред гола који је чувао Беговић.

Претходни текстМелентијевић у надокнади за победу омладинаца
Следећи текстКадети јесењи шампиони!