Црвена звезда славила у првом мечу полуфинала Купа Србије

92

Црвена звезда – Уб 3:1 (19:25, 25:13, 25:19, 25:20)

Одбојкашице Црвене звезде оствариле су победу у првом мечу полуфинала Купа Србије. На својој Бањици су савладале актуелне шампионке, екипу Уба 3:1 и стекле лепу предност пред реванш који је на програм 14.децембра.

Меч су боље отвориле гошће, после осам минута водиле 13:3. Брзо, убедљиво вођство ривала тргнуло је црвено-беле које су направиле серију 8:1 и приближиле се на само три поена. У том периоду водила се изједначена борба, али су гошће успеле да поново направе залиху од пет поена. За нови преокрет није било довољно времена, па су први сет добиле одбојкашице Уба.

У другом периоду друга слика. Звезда од старта силовита. Повеле су црвено-беле 3:0, а онда ту предност полако повећавале да би средином сета достигла десет поена – 17:7. Убедљиво вођство их није успавало већ су до краја периода играле у истом ритму и стигле до изједначења у сетовима.

Почетак трећег периода био је у знаку Уба. Поново су актуелне шампионке брзо створиле залиху од пет поена, али, за разлику од првог сета, Звезда је сада направила преокрет. Најпре је брзо стигла до изједначења 8:8, а потом и опипљиве предности 16:11. Агресивном и одговорном игром у нападу, сигурном у одбрани црвено-беле даме су повећавале разлику за улазак у мирну завршницу и вођство 2:1 у сетовима.

У четвртом, испоставило се последњем сету, Звезда је боље кренула и тај добар ритам је задржала до краја периода. Средином сета црвено-беле су имале залиху од седам поена 16:9. Гошће се, међутим, нису предавале, успеле да се приближе на само поен минуса 17:16, али је Звезда серијом поново отишла на +3 и сет, без већих трзавица, привела крају за победу 3:1.

Александар Владисављев, тренер Црвене звезде, истакао је да је екипа Уба склоп сјајних, искусних и квалитетних играчица иИ да је очекивао тежак меч. Посебно јер су његове девојке пре само два дана играле дерби Лиге против Јединства, па је било изузетно тешко да се девојке опораве, регенеришу, изађу на терен и покажу оно што знају.

Видели сте да први сет није ишао како треба. Имали смо ривала који је играо изванредно. Кад смо ушли у наш ритам, од 2. до 4.сета онда је то била сасвим друга прича – био је први коментар Владисављева.

Стратег Звезде упозорава да је победа важна, али да се треба спремити за реванш на Убу.

Морам да кажем да ово није готово, да ми морамо врло студиозно, озбиљно и мотивисано да уђемо у реванш меч јер сви се сећамо да смо ми успели екипу Јединства да добијемо на домаћем терену 3:0. Да се то нама не би десило боље да се учимо на грешкама других, него на својим грешкама – закључио је Владисављев.

Јелена Лазић је најпре честитала својој екипи на великој пожртвованости, жељи за победом.

– Мислим да је ово била једна јако тешка утакмица за нас. Ушли смо, можда, нешто опуштеније, док је екипа Уба ушла агресивно у меч. Брзо смо се дозвале памети И у наредна три сета показале наш квалитет и нашу најбољу игру.

Примач сервиса црвено-белих сматра да је победа 3:1 лепа предност, али да је опрез неопходан.

Мислим да је то велика предност у односу на екипу Уба, јер је то добра екипа, али, опет, лако се истопи. Наравно да ћемо морати да одемо са жељом за победом, наоштрени, максимално агресивни И да пробамо И ту утакмицу тамо завршимо у своју корист – закључила је Јелена Лазић.

Реванш меч полуфинала Купа Србије за одбојкашице игра се 14.децембра на Убу.

Претходни текстПораз Звезде од Хановера у Београду
Следећи текстОдлично друго полувреме за други тријумф у Еврокупу и плеј-оф наду