Звездини бисери – Невероватни преокрети омладинаца и кадета

47

Млади талентовани фудбалери који стасавају у нашој Омладинској школи су одиграли седам такмичарских утакмица овог викенда у оквиру својих шампионата, а херојске победе остварили су наши омладинци и кадети преокретима на стадиону БАСК-а против екипе чукаричког у оквиру дербије ове рунде првенства.

Јуниори Црвене звезде су савладали Чукарички на гостујућем терену са 2:1 у оквиру 16. кола Омладинске лиге Србије. Иако је домаћин на овој утакмици први стигао до предности у 51. минуту утакмице, изабраници Марка Неђића су успели да се издигну и остваре веома важан тријумф. Прво је Давор Ракић донео изједначење у 83. минуту након одличног центаршута из слободног ударца од стране Уроша Бранковића, а исти фудбалер је донео преокрет нашем тиму у 90. минуту веома снажним и прецизним ударцем. Након овог меча наша најстарија селекција је забележила дванаесту победу ове сезоне и тренутно се налази на другој позицији на табели, али и са три утакмице мање у односу на остале ривале у првненству. Ово је била последња утакмица Марка Неђића као тренера на клупи наших јуниора, а наши млади играчи га испратили на најбољи могући начин – победом. Млади стручњак преузеће наш развојни тим Графичар.

Омладинци Графичара су поражени од ИМТ-а на страни резултатом 6:1. Екипа Милана Стегњајића није успела да избори позитиван резултат на овом мечу, а једини погодак за наш тим постигао је Лука Маринковић.

ТАБЕЛА ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ, 16. КОЛО:

1.Партизан, 42 бодова, гол разлика 39:12
2.Црвена звезда, 36 бодова, гол разлика 44:13
3.Чукарички, 26 бодова, гол разлика 28:19

——

10.Графичар, 21 бод, гол разлика 24:37

СТРЕЛЦИ: Матеја Бојовић (8 голова, Графичар), Марко Лазетић, Марко Ћурић, Марко Стојановић, Мирко Николашевић, Александар Кахвић (4 гола, Црвена звезда).

Кадети Црвене звезде су савладали такође екипу Чукаричког на стадиону ФК БАСК са 3:2 у оквиру 16. рунде националног првенства. У веома неизвесној утакмици на Царевој Ћурпији наш тим је остао са играчем мање од 50. минута утакмице пошто је Лазар Ђурић зарадио два жута картона. Упрскос томе црвено-бели су дошли до предности поготком Вељка Вукојевића, а предност је дуплирао Матеја Бубањ својим деветнаестим голом ове сезоне у Кадетској лиги Србије. Иако је наш тим имао предност од два гола разлике, домаћи тим је успео да изједначи резултат. Међутим, нису се предавали изабраници Слађана Николића већ су у самом финишу утакмице дошли до победе поготком Јована Мијатовића. Са нова три бода наши кадети су учврстили прву позицију на табели и остварили четрнаесту победу ове сезоне.

Кадетска селекција Графичара је славила на гостовању екипи Аде резултатом 1:0 у оквиру 16. кола шампионата. Играчи Владимира Сандуловића су били бољи ривал током већег дела утакмице, а успели су да тријумфују захваљујући поготку Милана Николића у 70. минуту утакмице.

ТАБЕЛА КАДЕТСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ, 16. КОЛО:

1.Црвена звезда, 43 бода, гол разлика 60:21
2.Партизан, 39 бодова, гол разлика 55:18
3.Војводина, 38 бодова, гол разлика 51:11

—–

7.Графичар, 23 бода, гол разлика 30:19

СТРЕЛЦИ: Матеја Бубањ (19 голова, Црвена звезда), Стефан Видаковић (10 голова, Графичар), Стефан Миладиновић (7 голова, Црвена звезда), Јован Шљивић (6 голова, Црвена звезда), Стефан Радујко (5 голова, Графичар).

Фудбалери нашег развојног тима Графичара поражени су од Лознице на гостовању резултатом 2:0 у оквиру 20. кола Прве лиге Србије.

ТАБЕЛА ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ, 20. КОЛО:

1.Инђија, 43 бода, гол разлика 36:17
2.Младост, 40 бодова, гол разлика 11:12
3.Јавор, 36 бодова, гол разлика 29:15

—–

14.Графичар, 16 бодова, гол разлика 24:32

СТРЕЛЦИ: Андрија Радуловић (6 голова), Никола Митуљикић, Јован Митуљикић, Дејан Видић, Илија Бабић (3 гола).

Млађи кадети Црвене звезде поражени су од Чукаричког на гостујућем терену резултатом 3:1. Једини погодак за тим Уроша Урошевића постигао је Далибор Лазић.

Пионири Црвене звезде су победили Чукарички резултатом 3:1 у оквиру заостале утакмице првог кола шампионата и извојевали важну победу у шампионској трци. Изабраници Милорада Вилотића су контролисали дешавања на терену током већег дела утакмице и одличном игром заслужено стигли до нова три бода. У екипи црвено-белих најзапаженији су били Урош Ђорђевић, Петар Поповић и Алекса Василић са по једним голом.

Претходни текстБен најбољи страни стрелац у историји Суперлиге
Следећи текстТема дана | Принц Филип подржао Звезду у борби за женска права