Победа за прво место

122

Црвена звезда – Јединство 3:0 (25:18, 25:21, 25:20)

Још један дерби, још једна победа, овога пута за прво место на табели. Црвена звезда је убедљиво савладала Јединство из Старе Пазове 3:0, преузела прву позицију на табели и први део сезоне окончала са „јесењим почастима“.

Победа црвено белих ни једног тренутка није долазила у питање. Иако су сва три сета нешто боље отварале гошће из Старе Пазове, Звезда би врло брзо преузела контролу над игром, резултатом и стварала залиху од 3 до 5 поена која јој је омогућавала мирну завршницу и сигурне победе у сетовима.

Ово је трећи дуел две екипе у овој сезони, претходна два су одиграли у Купу Србије и Звезда је у укупном скору била успешнија. Суперлигашки окршај два тима није имао набој као реванш Купа, кад је Звезди био неопходан тријумф од 3:0, али су црвено-беле показале квалитет и у нешто опуштенијем ритму стигле до победе против главног конкурента за врх табеле.

Тренер Звезде Александар Владисављев истакао је изузетну дисциплину у игри свог тима.

У једном тренутку, по правилу је то било средином сета, смо буквално убацивали у вишу брзину, правили разлику од три, четири, пет поена и то искусно и добро завршавали, тако да ниједан сет није ушао у егал завршницу ни у неизвесност – био је први коментар Владисављева.

Стратег Звезде сматра да његов тим има још простора за надоградњу игре.

– Најбоље од свега је да ова наша екипа може да игра још значајно боље. И даље нисмо комплетни, вечерас нам недостају две играчице веома битне за наш тим. И тако је целе сезоне, али да не причамо много о томе.

Владисављев не крије задовољство због првог места Звезде на крају јесењег дела сезоне и честита девојкама на максималном ангажману.

Посао тренера и стручног штаба је да извуче највише што може из екипе, максимум. Ми смо близу тога јер нас оптерећују повреде, болести. Двојкама највеће честитке. задовољство у клубу је велико јер су и мушкарци првопласирани на крају првог дела сезоне. Али времена за славље нема, очекује нас још доста посла. На пола смо пута, нико не постаје шампион у новембру, децембру већ то остаје за неке касније месеце – закључио је Владисављев.

Црвена звезда има два дана да се одмори, прослави победу у дербију и долазак н прву позицију на табели. Већ у среду очекује их нови изазов – први меч полуфинала Купа Србије. На Бањицу стиже Уб, утакмица се игра у 17,30.

Претходни текстЦрвена звезда и СОС настављају да померају границе
Следећи текстЗвезда још једном боља од Партизана