Пораз и од Јадрана у Сплиту

101

Ватерполисти Црвене звезде поражени су и у другом мечу трећег дана првог турнира Регионалне лиге, који се одржава у Сплиту. Домаћи Јадран је славио 12:9 (4:2, 2:3, 4:1, 2:3).

После пораза од Радничког у јутарњем термину, црвено-бели су поражени и од Јадрана. После четири меча Звезда има половичан учинак, две победе и два пораза.

Црвена звезда је лоше отворила меч са Јадраном, губила је 4:1 после шест минута игре. Смиљевић је смањио на 4:2, а Пјешивац имао два искључења у првом периоду. Успели су играчи Александра Филиповића да се врате у меч и стигну до 4:4, али је Јадран поново стекао резултатску предност преко Бутић и Дужевића пред одмор, 5:6.

У уводним минутима другог полувремена поново се Јадран одлепио и преломио утакмицу. Серију између две четвртине наставили су Бурић, Букић и Харков су редом користили ситуације са играчем више до 5:9, Басара је једини погађао за Звезду у трећем кварталу. Сплићани су повели 10:6 голом расположеног Букића из петерца, створили разликуи нису допустили црвено-белима да се врате у меч.

Последњи период је Звезда била близу, али далеко од повратка. Ђурђић и Гардашевић су донели минус 2, али Букић је са два гола потврдио тријумф Јадрана, између којих је погодио и Танкосић, за коначних 12:9.

Иван Басара и Милош Вукићевић постигли по два гола, по један Танкосић, Ђурђић, Гардашевић и Тртовић.

Црвена звезда сутра од 10 часова у последњем колу игра против још једног сплитског тима, Морнара.

ЈАДРАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 12:9 (4:2, 2:3, 4:1, 2:3)
Сплит, базен: „Пољуд“. Судије: Станко Иваноски и Петар Абрамовић (Црна Гора). Играч више: Јадран 7(10), Црвена звезда 6(4). Петерци: Јадран 2(2).

ЈАДРАН: Подруг, Бурић 1, Крагић, Радан, Бутић 1, Пејковић, Букић 5(2), Харков 2, Делић 1, Добуд, Шетка, Дужевић 2, Анић, Јанковић. Тренер: Марин Клишкињић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Ђурђић 1, Гајић, Тртовић 1, Милојевић, Пјешивац, Басара 2, Рађен, Вукићевић 2, Гардашевић 1, Радовић, Ивановић, Смиљевић 1. Тренер: Александар Филиповић.

Претходни текстЦрвено-бели протутњали кроз Милановац
Следећи текстЗвезда ТВ | Буђење раног пролећа