Лош почетак Звезде кумовао поразу од Војводине

101

Ватерполисткиње Црвене звезде претрпеле су први пораз ове сезоне, пошто су у другом колу Прве А лиге поражене у Београду од актуелног шампиона, Војводине, резултатом 15:12.

Црвено-беле су јако лоше отвориле меч и после осам и по минута игре било је високих 7:1 у корист Војводине. Звезда је примила неколико лаких голова, али и поред великог заостатка девојке, које је у овом мечу са клупе предводио Иван Филипић, нису клонуле духом, већ су заиграле како знају и постепено су смањивале разлику.

Драгана Ивковић у овом мечу није била поред клупе, а Звезда је била ослабљена и неиграњем Милице Зелић, Тијане Лукић и Дијане Миловановић, која је од раније повређена. После лоших осам минута и неколико неискоришћених прилика, међу којима је и један петерац, црвено-беле су почеле да се враћају у меч.

Ана Мамоглу је својим другим голом на мечу покренула црвено-беле, а потом је прецизна била и Јана Лујић. Налет је на кратко прекинула Исидора Дамњановић голом са крила, али су домаће ватерполисткиње потом до краја првог полувремена нанизале још три поготка. Средином другог периода прецизна је била Сесилија Диаз Меса, која је одлично играла у овом мечу. Серију је продужила после фантастичног продора Христина Илић, да би у самој завршници првог полувремена мрежу расположене и сконцентрисане Николине Травар затресла и Ива Лујић – 6:8.

Христина Илиц Звезда ВојводинаКако је завршила другу, тако је Звезда почела и трећу четвртину. После минут и по игре Татјана Теодоровић је прецизним ударцем погодила небрањени део мреже, да би потом Тара Пејчић искористила играча више и донела Звезди велико и дуго чекано изједначење (8:8). Разбранила се у тим моментима и Вања Лазић, али црвено-беле нису успеле да искористе налет. Неколико пута су погађале пречку, а казна је уследила средином треће четвртине, када је Лолита Авдић прекинула серију Звезде 5:0. Са још два поготка Војводина је стекла сигурнију предност од 11:8, али је Сесилија Диаз Меса са два брза гола вратила неизвесност.

Ново изједначење није успела да донесе Ана Мамоглу, која вечерас није имала среће са извођењем петераца. Казнила је то Ања Швец, потом је погодила Ирина Амилаева и Војводина је до краја одржавала два до три гола предности.

Рускиња Милана Камзаева је била најефикаснија на мечу са шест голова, док је у редовима Звезде Кубанка, Сесилија Диаз Меса, постигла четири, а два је додала Ана Мамоглу.

Црвена звезда – Војводина 12:15 (1:6, 5:2, 4:3, 2:4)

Базен СРЦ “Милан Гале Мушкатировић”. Судије: Велкић и Путниковић. Искључења: Црвена звезда 13, Војводина 7. Петерци: Црвена звезда 2 (0).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Пејчић 1, Ј. Лујић 1, Теодоровић 1, И. Лујић 1, Мамоглу 2, Тодоровски , Шарац, Меса 4, Илић 1, Гашић 1, Димитријевић. Тренер: Филипић.

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец, Авдић 2, Бањац, Пантовић 1, Павлин, Шошић, Попов, Амлиева 3, Дамњановић 2, Камзаева 6, Моћан, Космо. Тренер: Дрезгић.

Претходни текстЦрвено-бели други у Мурској Соботи
Следећи текстОмладинци допутовали у Емполи