Звезда савладала Валис и уписала четврту победу

83

Црвено-бели ватерполисти савладали су Валис у 7.колу Суперлиге на базену у Лајковцу – 20:12 (5:5, 5:3, 5:3, 5:1).

Права голеада виђена је на базену у Лајковцу, на којем привремено наступају ватерполисти Валиса. Црвена звезда је уписала четврту победу у Суперлиги против најпријатнијег изненађења првенства.

У првом периоду видели смо чак 10 голова. Валис је имао константну предност, водио и 4:2, али су црвено-бели, овог пута у плавим капицама, преко Тртовића и Радовића изједначили, а до краја првог периода погађали су и Ковачевић са једне и Тртовић поново са друге стране три секунде пре истека времена за 5:5.

Успоставили су свој ритам црвено-бели у наставку, други и трећи период решили у своју корист и у последњи квартал ушли са 11:15. У последњих осам минута Звезда је потврдила победу.

Најефикаснији је био Гаврил Суботић који је постигао 6 голова и прешао цифру од 100 погодака у Звездиној капици. Тртовић је погађао четири пута, по два Вукићевић, Радовић, Гајић и Пјешивац, по једном Гардашевић и Марковић.

Мали предах очекује наше ватерполисте после четири утакмице за 12 дана. Наредни меч је на програму наредне суботе у Италији, против европског шампиона Про Река, након чега следи први турнир Регионалне лиге у Сплиту.

Црвено-бели ће и током новембра одиграти 10 утакмица.

После седам утакмица у домаћем шампионату Црвена звезда је са скором од четири победе и три пораза на петом месту.

ВАЛИС – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 12:20 (5:5, 3:5, 3:5, 1:5)
Лајковац, базен: СЦ „Лајковац“. Судије: Анђелић и Миловић. Искључења: Валис 9, Црвена звезда 11. Петерци: Валис 2(2), Црвена звезда 3(3).

ВАЛИС: Виторовић, Поповић, Живојиновић 2, Гавриловић, Арсеновић, Ичагић 1, Јегоров 1, Поробић 4, Лобов, Ковачевић 1, Трајковић 1, Милић 1, Нешић, Стојановић 1. Тренер: Милош Саковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Тртовић 4, Гајић 2, Марковић 1, Суботић 6, Милојевић, Пјешивац 2, Басара, Рађен, Вукићевић 2, Гардашевић 1, Радовић 2, Ивановић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић

Претходни текстЦрвена звезда је првак Србије!
Следећи текстСпортски, фер и коректно, уз бучну подршку до победе