Специјална плакета „Наш шампион“ Андреи Стојадинов

372

Спортско друштво Црвена звезда и Џудо клуб организовали су свечани пријем за џудисткињу Андреу Стојадинов, поводом освајања златне медаље и титуле шампиона на Европском првенству за млађе сениорке у Будимпешти.

Присутне званице, представнике медија, чланове, пријатеље и представнике клубова Црвене звезде, међу којима су били Игор Милојевић, генерални секретар СД Црвена звезда, Стојан Вујко, председник УО Џудо клуба, Милан Вујко, члан УО Џудо клуба и члан УО Одбојкашког клуба, Бранислав Војиновић, члан УО СД Црвена звезда, Никола Росић, генерални директор Одбојкашког клуба, Зоран Аврамовић, директор Црвена звезда маркетинга, Драган Менићанин, члан УО Џудо клуба, Златко Дошљак, спортски директор Боксерског клуба, Игор Гајић, тренер каратиста Црвене звезде, шампиона Европе, Ана Аврамовић, саветник генералног директора ОК Црвена звезда, поздравио је проф др Петар Шкундрић, председник Скупштине Спортског друштва Црвена звезда.

Драга Андреа, имам трему. Стојим пред европским шампионом. Верујте, није фраза. Имао сам прилике да се сретнем са најважнијим људима овога света, али када се срећем са Звездиним шампионима, било шампионима наше државе, посебно шампионима Европе, иако сам навикао да се обраћам јавности, добијем неку посебну трему и чини ми се да нисам дорастао послу који треба да радим. Драги звездаши, имамо задовољство што је породица звездаша данас на окупу, са нама су и руководство Рукометног клуба, и Одбојкашког клуба и осталих и то не чуди јер се у последњих неколико месеци састајемо са истим или сличним поводом. Реч је о части коју указујемо нашим најбољим спортистима, спортистима Црвене звезде, најбољим спортистима Републике Србије, али и најбољим спортистима Европе и бити првак Европе је највише што може да се буде. Ове звезде у Звезди колико смо их добили представљају један огроман ђердан најсјајнијих звезда у Црвеној звезди, најславнијих репрезената наше државе, наших грађана и нашег народа и ја лично осећам изузетну почаствованост што могу од срца да честитам Андреи и свим спортистима Црвене звезде, са очекивањима да ће ових последњих неколико месеци, али и последњих година, а ако хоћемо до краја и од самог оснивања Црвене звезде смо почели да стварамо шампионе, да ћемо се и у наредним месецима окупљати итим поводом и са истим осећањем припадности најбољој спортској институцији у Србији и овом региону, па и једној од најбољих спортских асоцијација у целој Европи. Желим и даље велике успехе Црвеној звезди, Андреи посебно, пошто нас је она посебно обрадовала и на крају овим младим џудистима који овде стоје да сутра један стари деда дође и да ужива у признањима које ћете ви освојити – рекао је проф. др Шкундрић.

Пригодан поклон Андреи Стојадинов уручио је Владан Гачић, генерални секретар Џудо клуба Црвена звезда, букет цвећа шампионки Европе уручио је Игор Милојевић, генерални секретар СД Црвена звезда, а специјалну плакету „Наш шампион“ нашој џудисткињи предао је проф. др Петар Шкундрић.

Поштовани професоре, не требате ви да имате трему. Да смо на татамију, па и да разумем, али ово је ипак Ваш терен тако да сте овде дефинитивно у бољој позицији. Ја сам та која има сада велику трему. Желим да се захвалим Спортском друштву Црвена звезда, није на вама само да честитате, чините ви много и за мој клуб, а самим тим и за мене свих ових година. То је један од разлога зашто сам и прешла у Црвену звезду, баш зато што је то институција која поред Џудо клуба има и остале спортске организације које заиста улажу и воде рачуна о нама. Заиста је част бити део црвено-беле породице и та подршка коју ми стално осећамо нам даје и снагу на такмичењу да правимо велике резултате. Морам да се захвалим и мом клубу, председницима Стојану Вујку и Ивану Бошњаку, као и Ивану Тодорову који је можда и најзаслужнији јер он ме је и довео у Црвену звезду и за претходне три и по године доста смо напредовали и било је великих резултата и историјских догађаја, где смо се уписали у рекорде и као Србија и као Црвена звезда због чега ми је веома драго. С обзиром да сам још увек млада верујем да ћемо се још пуно пута окупљати да славимо овакве ствари – истакла је Андреа.

Наша шампионка је потом исекла торту коју је прво поделила младим џудистима којима је пожелела да у будућности они направе велике резултате, због чега ће и она једног дана долазити на прославе које ће бити одржане њима у част.

Врхунски резултати Звездиних џудиста нису случајност. Они су дело великог рада и ентузијазма, посвећености читавог тима Џудо клуба Црвена звезда, што је потврдио и Стојан Вујко, председник Управног одбора који је Андреи Стојадинов овом приликом уручио вредан поклон у износу од 5 000 евра.

Желим да нагласим да ћемо као клуб наставити са преданим улагањем у нашу децу, наше таленте, наше спортисте а то је и најбољи доказ да је у нашем клубу све производ системског рада. Председник сам Џудо клуба Црвена звезда од 2013. године, када заједно са Иваном Тодоровим, нашим почасним председником, почели да стварамо нови, модерни Џудо клуб што данас и јесмо. Заједничка визија водила нас је ка свему овоме што наша Црвена звезда данас и јесте. Ништа од овога се није десило случајно. Желим да захвалим свим тренерима, стручном штабу Џудо клуба Црвена звезда који раде предано у свом позиву – истакао је Стојан Вујко.

Претходни текстДраговић постигао најлепши гол у октобру
Следећи текстЗвезда експресно до три бода