Звездин октобар 2021.

20

Црвена звезда је у октобру 2021. године остварила четири победе уз 16 постигнутих погодака на шест мечева, а активност у хуманитарним акцијама и деловању које је многима измамило осмехе на лице је и овога пута било немерљиво.

Све је почело победом над Металцем резултатом 3:1 головима Филипа Фалка, Мирка Иванића и Гелора Канге, после чега се отишло на двонедељну репрезентативну паузу када је реч о клупским обавезама, али када је реч о дужностима у националној селекцији, позиви су стигли за – Гелора Кангу (Габон) и Ричарда Одаду (Кенија, на позајмици у Металцу), као и Милоша Гордића и Страхињу Ераковића (Србија до 21 године).

После тога, чувени меч са Колубаром где смо славили у Лазаревцу са 7:1, а прво полувреме је најефикасније у 21. веку када је реч о Црвеној звезди. Резултат после прввог дела игре – гласио је 6:0, а тај број погодака постигли смо за 35 минута. Претходна два пута када смо били тако ефикасни било је против Златибора у сезони за нама када смо шест голова постигли за 37 минута (коначан резултат 6:1), а идентичан учинак остварен је и две године раније против Трепче (коначан резултат 8:0). Овај меч ће дефинитивно памтити и суперталентовани Марко Лазетић који је постигао дебитантски погодак за Црвену звезду, а осим њега голове су дали и Александар Драговић и Ел Фарду Бен, као и двоструки стрелци Мирко Иванић и Милан Павков.

Када је реч о шампионату, осим пораза од Радника резултатом 2:1, забележили смо два тријумфа, прво над нишким Радничким резултатом 1:0 (Ел Фарду Бен стрелац), а онда и над крагујевачким имењаком са 3:0, овог пута на гостујућем терену када су погађали Мирко Иванић, Милан Павков и Александар Катаи. У међувремену, одигран је и један европски меч где је забележен реми са Мидтјиландом у Данској када је Мирко Иванић погодио.

Био је за Иванића октобар 2021. године месец за памћење, уједно јер је и продужио уговор са нашим клубом на још четири године, а на идентичну верност обавезао се и млади Страхиња Ераковић. Талентовани чувар мреже Милош Гордић је парафирао двогодишњи уговор, док је Славољубу Срнићу уручен дрес са 150 који симболизује број одиграних мечева у Црвеној звезди.

Много позитивне пажње изазвала је посета нашег клуба Косову и Метохији, где се још једном показало да је Космет део нас и да је црвено-бео! Поклоне смо поделили ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Партешу, а посетили смо и локални фудбалски клуб Мораву где смо у склопу сарадње са „Моцартом“ уручили дресове. То смо још једном урадили у месецу за нама посетившли ФК Црвену звијезду у Гајевима.

Нови пројекат који смо покренули назива се „Звезда је породица“, у којој ће фамилијама које нису у могућности да приуште долазак на наш стадион, то омогућити Црвена звезда. Породица Бован била је наш гост на мечу са нишким Радничким. На мечу против Металца, невезано за ову акцију, угостили смо и становнике дома у Сремчици који је намењен особама са потешкоћама у развоју, док смо против Радничког угостили и Лазара, дечака са дауновим синдромом.

Наравно, и овог месеца смо организовали бројне акције и показали се пре свега као друштвено-одговоран клуб. На платну у Кнез Михајловој рађени су графити као позив за утакмицу са Металцем, а прикупљени новац усмерен је на Дечију клинику у Тиршову како би се помогло у куповини два апарата (дерматон и ламинарна комора са пратећом опремом). Међународни дан сиромаштва су посетом Црвеном крсту на Чукарици обележили капитен Милан Борјан и Александар Катаи где су подељене неопходне намирнице. Обележили смо и дан менталног здравља где смо особама са потешкоћама у развоју поделили бројне поклоне и уједно посетили неке установе („Институт за ментално здравље“, ОШ „Радивој Поповић“, балон „Море). Такође, обележили смо и дан слепих и слабовидих посетом „Вељку Радмановићу“, школи за ученике оштећеног вида, где смо такође однели пригодне црвено-беле поклоне, а од малишана добили осмехе и много позитивне енергије.

Омладинци су успели да елиминишу Сент Патрик јер су у реванш сусрету славили са 2:0 головима Стефана Лековића и Михајла Милосавића (прва утакмица завршена 2:1 за наше таленте), док су кадети у вечитом дербију победили са 5:2 где је блистао Јован Шљивић са два поготка, а пратили га Стефан Миладиновић, Алексеј Вукичевић и Вељко Димитријевић. Осим тога, Александар Кахвић је сврстан међу 60 најталентованијих фудбалера света од стране „Гардијана“, док су челници наше Омладинске школе посетили академију Зенита и имали прилику за размену идеја са Андрејем Аршавином. Уједно је на теренима наше Омладинске школе одржан Отворен дан где се појавило 118 дечака са циљем, жељом и амибицијом да једног дана буду део нашег клуба. Такође, уговоре су продужили талентовани Стефан Лековић и Лука Лечић.

На нашем стадиону одржан је и састанак повереника Сектора за чланство, а новина је и могућност за навијаче из иностранства да артикле из Ред Стар Шопа поруче онлајн.

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Стамени Бабић
Следећи текстТема дана | Звезда заједно са малишанима у борби против дијабетеса