Звезда без повољног резултата у другом колу Лиге шампиона

70

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у 2.колу Лиге шампиона на 25.мају од мађарског представника ОШЦ из Будимпеште 8:11 (0:2, 3:3, 1:3, 4:3).

Иако је екипа из престонице Мађарске један од фаворита групе за одлазак на Фајнал ејт Црвена звезда је пружила јак отпор, али су лош улазак у утакмицу, лоша реализација играча више и два непризната гола потпуно су одвеле утакмицу у другом правцу.

Већ у првом нападу је центар гостију Хараи погодио мрежу Мишовића, који се истакао у наставку са неколико интервенција, да би Силађи потврдио 0:2 после прве четвртине. Нису успевали дуго да пронађу пут до мреже Леваија црвено-бели, покушавали су Ђурђић, Гардашевић, Суботић, Вукићевић…. да би коначно погодио Басара за 1:2. Манхерц и Гардашевић су искористили играча више, а Тот задржао +2 за ОШЦ, (2:4). Смиљевић је погодио за 3:4, наш тим успео да се одбрани са два играча мање, а онда безуспешно тражио изједначење у три везана напада. Казна је стигла у виду гола Хараија 18 секунди пре истека времена, а затим је шпански арбитар Давид Гомез преиначио одлуку свог колеге Михаила Биракиса и поништио чист гол Вељка Танкосића. Биракис је дао знак Танкосићу за ударац, Звездин голгетер лепим лобом надмудрио Леваија, а Гомез показао да је Танкосић био у шест метара и поништио гол за 4:5.

ОШЦ је преломио утакмицу у трећем кварталу, који је обележио још један поништен погодак Црвене звезде и лоша реализација играча више нашег тима. Бундшух је постигао гол са играчем више, а Суботић узвратио на другој страни, лопта је упливала у гол, али не и за Шпанца који је судио утакмицу, Давида Гомеза. Уследила су још два гола Мађара са играчем више (Буриан, Вигвари), да би Танкосић погодио у истој ситуацији за 4:8.

Звезда је успела у последњих осам минута да буде успешнија уз два гола Суботића, прецизни су били Гардашевић и Вукићевић, а на другој страни Бундшух, Манхерц и Тот.

Два гола Суботића и Гардашевића, прецизни по једном били су Басара, Смиљевић, Танкосић и Вукићевић.

У групи Б Марсеј је славио у Дубровнику против Југа (14:9), Шпандау и Хановер ремизирали (11:11), а Про Реко декласирао Стеауу (25:3). Наредни меч наш тим игра 20.новембра у Реку, управо против шампиона Европе, Про Река.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ОШЦ 8:11 (0:2, 3:3, 1:3, 4:3)
Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Гледалаца: 100. Судије: Давид Гомез (Шпанија) и Михаил Биракис (Грчка). Играч више: Црвена звезда 12(3), ОШЦ 12(6). Два играча више: Црвена звезда 1(1), ОШЦ 1(0). Петерци: Црвена звезда 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Ђурђић, Марковић, Суботић 2(1), Милојевић, Пјешивац, Басара 1, Рађен, Вукићевић 1, Гардашевић 2, Смиљевић 1, Ивановић. Тренер: Александар Филиповић

ОШЦ: Леваи, Силађи 1, Манхерц 2, Саломон, Чачовски, Дала, Тот 2, Вигвари 1, Буриан 1, Бундшух 2, Хараи 3, Деваи. Тренер: Данијел Варга

Претходни текстЗвезда на 7/7, савладан и Вршац
Следећи текстАрбитар Владан Гачић оправдао очекивање на међународној сцени