Црвена звезда Грундфос – Металопластика 28:34 (12:17)

177

У оквиру 8.кола групе А АРКУС лиге Металопластика је савладала Црвену звезду у „Шумицама“ – 28:34 (12:17).

Нису изабраници Жикице Милосављевића успели да понове утакмицу као против Војводине и наставе победнички низ, чиме би себи умногоме олакшали ситуацију. Звезди је фалио пивотмен Немања Вучићевић, што се осетило посебно у фази одбране.

Почетак, али и прво полувреме је припало чуварима мреже, Јанку Гемаљевићу и Дарку Арсићу. На самом почетку Гемаљевић је зауставио покушај Срдића у контранападу, а Арсић Лаковића и Матичића. Гости су били конкретнији у нападу, Гемаљевић је успевао да одржи континуитет одбрана, и поред неколико ефектних голова Брајовића и Азиза. У 13.минуту, Ненадић је повукао Звезду, голом и асистенцијом за Лаковића Звезда је стигла до изједначења (5:5), затим пропустила напад да поведе преко Крсманчића, што је Металопластика искористила и преломила утакмицу. Гости су серијом 5:0 материјализовали одбране свог капитена Арсића, ни тајм-аут Милосављевића није помогао, и стечену предност су контролисали до краја. Сам финиш су обележила два гола, Ненадића четири секунде пре краја, а затим Мештера уз звук сирене са скоро пола терена за коначних 12:17.

Потпуна контрола Металопластике у другом полувремену, у серијама су постизали голове, а једна таква им је донела и максималних +9 у 42.минуту, (17:26). Црвена звезда се тргла мало, свесна високог пораза, па је узвратила серијом 6:1 и преполовила разлику у 47.минуту на 23:27. Међутим, одбили су налет Шапчани головима Брајовића и Азиза и потврдила тријумф. До краја меча, Звезда није имала снаге за нешто више, Арсић је био фундаменталан у победи свог тима, док су у нападу Брајовић, Азиз и Срдановић постигли 20 од 34 гола свог тима за коначних 28:34, резултат који је поставио Вук Миленковић.

Лука Кикановић је са 6 голова био најефикаснији у редовима Црвене звезде, Марко Крсманчић је погађао пет пута, Виктор Матичић четири.

У наредном колу, за викенд, Звезда иде у Панчево на мегдан Динаму, у утакмици која би могла доста да донесе црвено-белима.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос – МЕТАЛОПЛАСТИКА 28:34 (12:17)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 250. Судије: Марко Секулић и Владимир Јовандић (Панчево). Искључења: Црвена звезда 8, Металопластика 10. Седмерци: Црвена звезда 4(3), Металопластика 1(0).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Грундфос: Ђуровић 1, Хорват 3, Симић 1, Ненадић 3, Јовић 1, Гемаљевић, Мајес 1, Алавања 1, Јелић, Матичић 4(3), Крсманчић 5, Брети, Лаковић 1, Маринковић, Кикановић 6, Атанасов 1. Тренер: Жикица Милосављевић

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 1, Јевтић, Н.Миловановић 2, Срдановић 6, Мирковић, Ф.Миловановић, Азиз 7, Антонијевић 3, Иванић, Арсић, Цвијановић, Тодоровић, Брајовић 7, Миленковић 4, Мештер 4. Тренер: Миодраг Кажић.

Претходни текстВелики изазов против одличне екипе из Француске
Следећи текстЗвезда на 7/7, савладан и Вршац