У сусрет противнику – Војводина

21

Фудбалери Црвене звезде сутра од 16 часова и 45 минута гостују Војводини на стадиону „Карађорђе“ у оквиру 16. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића покушаће да забележе дванаести тријумф у домаћем шампионату након што су савладали Радникчи 1923 са 3:0 у претходном колу.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Београдски и новосадски црвено-бели су се до сада сусрели на 204 дуела, а „Стара дама“ важи за један од клубова са којима смо одиграли највише утакмица. Према статистици наш клуб је излазио као победник из 116 дуела, резултат је био нерешен 48 пута, а Новосађани су славили на 40 утакмица. Занимљива чињеница да је лопта „затресла мрежу“ 598 пута, а гол разлика је на Звездиној страни и износи 384:214.

Последњи сусрет Црвене звезде и Војводине био је 16. јула ове године на отварању актуелне сезоне, а меч је завршен без голова на стадиону „Рајко Митић“.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре београдске црвено-беле на стадиону „Карађорђе“ моћи ће директан пренос утакмице 16. кола Суперлиге Србије између Војводине и Црвене звезде, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 16 часова и 45 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно са 35 бодова налази на другој позицији на табели у Суперлиги Србије уз сјајну гол разлику од 33:8. Забележили су наши првотимци једанаест победа, два ремија и један пораз од старта сезоне, а имају и утакмицу мање у односу на остале екипе у лиги који ће наши фудбалери одиграти у другом термину против Вождовца. Са друге стране наш тим блиста у Лиги Европе где се налази на другом месту у групи Ф са 7 освојених бодова у конкуренцији са Брагом, Лудогорецом и Мидтјиландом. На претходом првенственом мечу изабраници Дејана Станковића су савладали Раднички из Крагујевца на гостујућем терену са 3:0 головима Милана Павкова, Мирка Иванића и Александра Катаија.

Војводина заузима четврту позицију на табели са 23 бода, а екипа из Новог сада је забележила шест победа (Вождовац, Нови Пазар, Радник, Колубара, Раднички 1923, Пролетер), пет нерешених исхода (Црвена звезда, Спартак, Металац, Раднички Ниш, Металац) и три пораза (Партизан, Напредак, ТСЦ). Екипа из Новог Сада је до сада постигла 18, а примила 14 голова. На последњем дуелу у оквиру Суперлиге Србије су савладали Пролетер у новосадском дербију минималним резултатом, а једини погодак за „Стару даму“ постигао је Миљан Вукадиновић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Војводине је бивши играч нашег тима Вељко Симић са пет погодака, а на листи стрелаца са једним голом мање га прати Миљан Вукадиновић. По два поготка имају један од најбољих играча новосадских црвено-белих јесте нападач Немања Човић који је од старта сезоне забележио два гола и једну асистенцију. Такође два поготка је постигао је центарфор Момчило Мркаић. На голу је искусни Горан Вуклиш, а његове резерве су Никола Симић и Немања Тороман. Бековски тандем чине Никола Андрић и Младен Деветак који је најбољи асистент екипе из Новог Сада. Штоперски тандем и „бедем“ одбране су ново појачање Душан Стевановић и Борис Копитовић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици 16. кола Суперлиге Србије између Војводине и Црвене звезде биће Милош Милановић. Поред аут линија помагаће му Јован Грујић и Оливер Петровић. Четврти арбитар биће Данило Николић, делегат меча Владо Глођовић, а у ВАР соби седеће Момчило Марковић и Милан Шутоловић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

-16:00 Вождовац – Чукарички 1:1
-18:00 Нови Пазар – ТСЦ 1:1

Субота:

-14:55 Колубара – Напредак
-17:00 Металац – Радник

Недеља:

-19:00 Раднички Ниш – Спартак
-20:15 Партизан – Пролетер

Понедељак:

-13:00 Раднички 1923 – Младост

Претходни текстЦрвено-бели одбојкаши савладали Спартаку у 6.колу Суперлиге Србије
Следећи текстИН МЕМОРИАМ – Маринко Роквић