Андреа Стојадинов шампионка Европе

73

Џудисткиња Црвене звезде Андреа Стојадинов освојила је златну медаљу и титулу шампиона Европе на првенству за млађе сениоре које се одржава у Будимпешти.

Андреа је у 1. колу савладала Лука Мамиру из Мађарске, а потом је у четвртфиналу била боља од Израелке Тамаре Малка. У борби за финале Стојадинов је славила против Ејми Платен из Велике Британије и на тај начин је обезбедила медаљу.

До златне медаље и титуле првака Европе у конкуренцији до 48 килограма Андреа Стојадинов је дошла победом над Азербејџанком Рамилом Алијевом.

Пресрећна сам нарочито јер је остао жал од прошле сезоне када сам желела да објединим титуле на Европском првенству у Поречу, јуниорску и за млађе сениоре. Хвала свима који су били уз мене, на мом путу, пре свега породици, Џудо савезу Србије, председнику Ивану Тодорову, мојој Црвеној звезди и председницима Стојану Вујку и Ивану Бошњаку -истакла је Андреа Стојадинов.

На Европском првенству за млађе сениоре учествовала је и Ања Обрадовић која је освојила 5. место у категорији до 63 килограма. Она је стигла до полуфинала где је изгубила од Немице Анабеле Винциг, а потом је у борби за бронзу поражена од Анастасије Антипине из Украјине.

Спортско друштво Црвена звезда честита Андреи Стојадинов, стручном штаву и менаџменту Џудо клуба на још једном изванредном резултату.

Тодоров први честитао и делио медаље

Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије и почасни председник Џудо клуба Црвена звезда први је честитао трофејним репрезентативкама Србије на врхунским резултатима оствареним на татамију Лудовик Арене. Тодоров је током првог такмичарског дана Европског првенства у Будимпешти уручио медаље најбољима у тежинској категорији до 60 килограма. Управо је ова чињеница још један доказ о угледу који има српска џудо породица и председник Иван Тодоров.

Честитке Андреи Стојадинов, Надежди Петровић и Ањи Обрадовић на врхунском резултату оствареном на Европском првенству за млађе сениоре у Будимпешти. Ово је најбољи показатељ да Џудо савез Србије на најбољи начин има континуитет врхунских резултата на међународној сцени. Учиниле су поносним све љубитеље џудоа и спорта у Србији – истакао је Иван Тодоров.

Претходни текстДраговић штопер светске класе
Следећи текстЦрвено-бели одбојкаши савладали Спартаку у 6.колу Суперлиге Србије