Плакете СД Црвена звезда „Наш шампион“ златним каратистима

221

Спортско друштво Црвена звезда организовало је свечани пријем каратистима Ненаду Ђуричићу, Милану Павловићу, Игору Попову, Срђану Марићу и њиховом тренеру Игору Гајићу поводом освајања златне медаље и титуле шампиона на Првенству Европе у традиционалном каратеу које је одржано у Београду, као и Емилији Антанaсијевић која је освојила јуниорску титулу шампиона Европе у Пољској.

Присутне званице и представнике медија поздравио је проф. др Петар Шкундрић, председник Скупштине Спортског друштва Црвена звезда.

Драги каратисти изузетно сам почаствован што могу да Вас поздравим у име Спортског друштва Црвена звезда, да Вам се захвалим за достигнућа која сте постигли. Бити први у својој улици је велика ствар. Бити први у свом месту је велика ствар, бити први у Београду… Али, Звезди припада то место, Ви припадате Звезди и Ви сада обасјавате ово Звездино небо и Ви сте Звездина звезда. Као што смо претходно уручивали плакете Звездиним звездама ватерполистима, младим шампионима, спортистима као што сте и ви, студентима или завршеним студентима што је мени као професору изузетно важно да поред спорта упражњавате најплеменитије и најважније ствари у животу, а то је учење. Човек вреди онолико колико зна. Човек вреди онолико колико је човек. А ја немам речи колико ви вредите. И имам трему када се обраћам Вама који проносите славу Црвене звезде без обзира на све прилике, на све недаће које су нас снашле у последњих 20-30 година, Црвена звезда је и даље највећи бренд, Црвена звезда је и даље једна од најзначајнијих институција у нашој држави. Хвала Вам пуно. Желим Вам да освојите све што може да се освоји, али Ви сте то већ урадили и ми се поносимо са Вама. Ви сте понос Црвене звезде. Ви сте понос овога народа, па Ви сте понос оних људских вредности независно од народа, држава, јер сте постизали оно што је најлепше и најбоље захваљујући вама самима – истакао је проф. др Шкундрић.

Присутнима се потом обратио Владимир Јорга, легенда карате спорта и Црвене звезде који се захвалио Спортском друштву на пријему и који је том приликом тренеру Игору Гајићу уручио златну медаљу у име Европске карате федерације, а златну медаљу и диплому Европске карате федерације доделио је и Игору Милојевићу, генералном секретару СД Црвена звезда. Такође, Владимир Јорга је уприличио и поклон књигу за свог брата и оснивача Карате клуба Црвена звезда др Илију Јоргу, легенду каратеа и некадашњег првака Европе.

Шампионе Европе поздравио је и Игор Милојевић, генерални секретар Спортског друштва који им је пренео честитке свих клубова и спортиста Црвене звезде и још једном истакао велики значај њиховог успеха. Пожелео им је пуно среће у даљем раду и успеха у будућим такмичењима.

Плакете СД Црвена звезда „Наш шампион“ Емилији Антанасијевић и Ненаду Ђуричићу уручио је проф. др Петар Шкундрић, Милану Павловићу и Игору Попову, плакете је предао Игор Милојевић, а Срђану Марићу и тренеру Игору Гајићу признања је уручио Зоран Аврамовић, директор Црвена звезда маркетинга.

Каратисти Црвене звезде захвалили су се Спортском друштву и Карате клубу на пријему и плакетама које су добили и обећали су да ће учинити све да остваре још боље резултате.

Спортско друштво Црвена звезда још једном честита Ненаду, Милану, Игору, Срђану, Емилији и њиховом тренеру Игору на изузетном резултату и жели пуно среће и много успеха у наставку каријере.

Претходни текстИза југа Маракане – Омладинци за понос
Следећи текстВелика утакмица и рекордна победа Црвене звезде мтс у Евролиги