Црвена звезда – Мидтјиланд 0:1 (0:0)

63

Поражени су фудбалери Црвене звезде од Мидтјиланда резултатом 0:1 у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге Европе.

Црвена звезда – Мидтјиланд 0:1 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Тамаш Богнар (Мађарска).

Стрелац: Евандер у 56. минуту.

Жути картони: Саного, Павков, Бен, Гобељић (Црвена звезда), Чарлс, Кајусте (Мидтјиланд).

Црвени картони: Дегенек, Гобељић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Драговић, Родић (од 83. Ераковић), Саного, Канга (од 74. Живковић), Катаи (од 63. Панков), Иванић, Бен (од 83. Диони), Павков.

Резерве: Поповић, Гајић, Панков, Крстичић, Фалко, Петровић, Станић, Ераковић, Лазетић, Живковић, Диони, Срнић.

Мидтјиланд: Лесл, Далсгор, Свјатченко, Паулињо, Андерсон ( од 75. Колс), Чарлс (од 65. Кајусте), Енвадике, Дир (од 84. Жунињо), Исаксен (од 84. Хансен), Систо (од 75. Линд), Евандер.

Резерве: Олафсон, Томпсон, Колс, Соренсен, Марони, Кајусте, Хансен, Билити, Линд, Фрауло, Симсир, Жунињо.

Кренули су изабраници Дејана Станковића од самог почетка храбро са жељом да нападну гол противника и дођу до ране предности. Временски услови су били отежавајући фактор, јер је у више наврата лопта остајала у „бари“ направљеној од киши. Већ у трећем минуту могли су наши фудбалери да стигну до раног вођства. Након добре акције, Павков је одлично главом спустио до Иванића, а овај у ситуацији „један на један“ шутирао право у голмана гостију, премда је помоћни судија сигнализирао офсајд. Наставили су црвено – бели да атакују на гол гостујуће екипе, а Павков је у деветом минуту могао да се упише у листу стрелаца. Бен је пробио по десној страни, „нашао“ Павкова, а овај из окрета „пуцао“ ка голу, али је неко од обрамбених играча изблокирао тај покушај, па је наш тим добио само корнер. Нажалост, Црвена звезда је у 12. минуту остала са играчем мање, с обзиром на то да је Дегенек фаулирао Исаксена, а судија Богнар му је показао директан црвени картон.

У наставку је виђена мирнија игра на обе стране, без већих прилика за гол. И поред чињенице да је наш тим играо са играчем мање, у неколико наврата изабраници Дејана Станковића покушавали су убацивањима са стране и дугим лоптама да створе прилику за гол, али је одбрана гостујуће екипе била довољно концентрисана. Опробао је и Родић ударац, када је у 30. минуту покушао са дистанце, али је тај шут отишао високо преко гола. Запретили су и гости у 40. минуту меча, али је фантастични Борјан одличном интервенциом спречио промену резултата, па се на паузу отишло без голова.

Други део је почео доста мирније од првог, а изабраници Дејана Станковића настојали су да дугим лоптама створе прилику за гол. Ипак, гости су дошли до предности у 56. минуту када је Евандер шутирао из слободног ударца, а лопта на путу до гола закачила Кангу, променила правац и завршила иза леђа Борјана. После тога, тотална офанзива нашег тима, упркос играчу мање. У 65. минуту је Иванић одлично центрирао са левог бока, Павков је гађао практично грудима, лопта је добила чудну путању, али није преварила Лесла. Устали су сви на ноге и када је Канга шутирао минут касније. Велика је била удаљеност, снажан је био ударац, а лопта је завршила тик изнад пречке. Могао је и Панков да изједначи резултат у 78. минуту када је Бен фантастично центрирао из угла, наш штопер захватио лопту, али пребацио гол. Меч смо завршили са деветорицом фудбалера, јер је мађарски арбитар Богнар искључио и Гобељића у надокнади због приговора. Велико узбуђење и најбоља прилика за фудбалере нашег тима виђена је у надокнади времена. Иванић је центрирао, Драговић је скочио, а лопта је завршила тик поред стативе…

Претходни текстВелика утакмица и рекордна победа Црвене звезде мтс у Евролиги
Следећи текстМилошевић: Момци су дали све од себе