Катаи најбоље дрибла у Суперлиги

19

Према истраживању Међународног центра за спортске студије, Александар Катаи најбоље дрибла у Суперлиги Србије, с обзиром на то да је његов проценат успешности 67,4 када нападне противничког фудбалера.

Истраживање је рађено за 33 светске лиге, а фудбалери су рангирани према броју успешних дриблинга на 100 минута. Услов је био да је фудбалер имао бар 40 урађених дриблинга у досадашњем делу сезоне, а Катаи је према проценту успешности најбољи у Суперлиги. Он на 13 минута и 55 секунди направи дрбилинг по мечу, а то чини са процентом успешности од 67,4. Када се то израчуна, Катаи направи четири дриблинга по мечу, а по том параметру је на другом месту, иза фудбалера Чукаричког – Јанковића (он то учини пет пута по мечу), премда је по проценту успешности и испуњавајну замишљеног апсолутно најбољи у првенству. Такође, треба напоменути да Катаи те дриблинге „дели“ са Иванићем, те отуда вероватно није и по броју дриблинга први. Иванић дрибла на сваких 15 минута и 27 секунди, а то чини са успешности од 62.7%, па је по том парамтетру одмах иза наше „десетке“.

Интересантно је да је у првим 10 када се говори о Суперлиги и једно Звездино дете – Милош Пантовић, који сада наступа за Вождовац, а осим њега и Јанковића, ту су још фудбалери ТСЦ-а, Радника, Металца, Пролетера, Војводине и Радничког 1923.

Најбољи резултат у Европи бележи фудбалер Вулверхемптона Адама Траоре, а Катаи је иза себе оставио асове попут Килијана Мбапеа, Винисијуса Жуниора, Дагласа Косте…

Претходни текстКатаи: На крилима звездаша до европског пролећа
Следећи текстУ сусрет противнику – Митјиланд