Црвено-бели одлични на првенствима Балкана и Медитерана

82

Протекле недеље одржана су два значајна такмичења у грчком граду Ксанти, на којима су рвачи Црвене звезде остварили значајне резултате.

Првенство Балкана за пионире до 15 година и за кадете одржано је 28. и 29. октобра, а Првенство Медитерана за кадете и јуниоре у сва три олимпијска стила 30. и 31. октобра.

Првог дана Балканског првенства борили су се наши кадети и кадеткиње. Златне медаље освојили су Борислав Кирилов (до 55кг, грчко-римски стил) и Никол Крумова (до 49кг, слободни стил), а бронзано одличје је освојила Маша Перовић (до 61кг, слободни стил). Четврто место заузела је Јана Петровић (до 57кг, слободни стил), 5. место Димитар Георгиев (до 60кг, грчко-римски стил), 7. место Милош Перовић (до 80кг, грчко-римски стил).

Другог дана Балканског првенства на струњачу су изашли пионири до 15 година, а сребрну медаљу освојила је Анђела Цветковић (до 58кг, слободни стил), док је бронзу освојио Сергеј Николаев (до 62кг, грчко-римски стил).

Првог дана Медитеранског првенства на борилиште су изашли наши јуниори, а шампиони Медитерана су постали Андрија Ивановић (до 79кг, слободни стил) и Шемса Тодоровић (до 59кг, слободни стил). Сребро је освојио Милош Перовић (до 77кг, грчко-римски стил).

Последњег дана Медитеранског првенства на борилоште су изашли кадети, а сребрне медаље су освојили Маша Перовић (до 61кг, слободни стил) и Милош Перовић (до 80кг, грчко-римски стил). Шесто место припало је Јани Петровић (до 57кг, слободни стил).

Истог дана Србија је наступила у екипном такмичењу за јуниорке за који је наступала и наша Шемса Тодоровић. Србија је освојила друго место победивши екипу Грчке (3-2) и Шпаније (3-2), док је у финалном мечу изгубила од Хрватске (2-3).

Честитамо младим рвачицама и рвачима, њиховим тренерима и свима у Рвачком клубу Црвена зевзда на оствареним резултатима.

Претходни текстСлавко Крњајац нови тренер Црвене звезде
Следећи текстЗвездини бисери – Петарда кадета