Раднички 1923 – Црвена звезда 0:3 (0:2)

70

Фудбалери Црвене звезде славили су у Крагујевцу против Радничког 1923 резултатом 3:0 у оквиру 15. кола националног шампионата. Стрелци за наш тим били су Мирко Иванић, Милан Павков и Александар Катаи.

Раднички 1923 – Црвена звезда 0:3 (0:2)

Стадион: „Чика Дача“, Крагујевац.

Судија: Милан Митић.

Стрелци: Иванић у 19, Павков у 45. и Катаи у 49. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Ристић, Дамјанац, Јовановић (Раднички 1923), Катаи, Бен, Живковић(Црвена звезда),

Раднички 1923: Лукић, Дамјанац, Арсенијевић (од 54.Томић), Ристић (од 54. Јовановић), Видовић (од 76. Ковачевић), Варјачић, Илић ( од 76. Бурмаз), Благојевић, Филиповић, Трифуновић ( од 76. Драгутиновић), Милановић.

Резерве: Лековић, Лакићевић, Драгутиновић, Бурмаз, Ковачевић, Јовановић, Максимовић, Вићентијевић, Мирић, Томић, Ристовић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Драговић, Ераковић, Родић, Петровић, Канга (од 82. Срнић), Иванић (од 73. Станић), Бен (од 73. Вукановић), Катаи (од 53. Живковић), Павков (од 82. Лазетић).

Резерве: Гордић, Дегенек, Панков, Фалко, Станић, Лазетић, Живковић, Диони, Срнић, Гобељић, Вукановић.

Утакмица је почела веома добро на обе стране, а прво велико узбуђење видели смо у 11. минуту, када је Канга „испалио пројектил“ са велике удаљености, али је тај покушај завршио мало преко гола. Само осам минута касније, изабраници Дејана Станковића су стигли до вођства. Мирко Иванић је након повратног паса који му је „наместио“ Павков шутирао са ивице казненог простора, лопта је на путу до гола закачила Филиповића и завршила у мрежи. Већ у 19. минуту на семафору је стајало 0:1 за наш тим. Наставили су црвено-бели да притискају и после водећег гола, па је тако и Катаи био у прилици да дуплира предност у 25. минуту, али је тај покушај завршио у рукама голмана домаћих.

Наставио је Канга да „бомбардује“ гол противника са дистанце, па је тако и у 28. минуту могао да погоди. „Опалио“ је Канга са око двадесет метара, али је његов покушај поново завршио преко гола. Покушавао је и Иванић из велике удаљености, али је и његов покушај завршио у рукама младог Лукића. Уследио је мало мирнији део игре на обе стране, а пет минута пред крај првог дела игре и Катаи је опробао свој ударац. Након доброг продора, покушао је са десне ивице казненог простора, али је и његов покушај завршио у наручју Лукића. Стигли су наши фудбалери заслужено до новог гола, пред сам крај полувремена, а стрелац је био Милан Павков. Родић је одлично центрирао у казнени простор, а усамљени Павков је одличним скоком и ударцем главом послао лопту у леву страну гола и дуплирао предност наше екипе, па се на полувреме отишло резултатом 0:2.

Друго полувреме, екипа Дејана Станковића започела је онако како га је и завршила, односно новим поготком. Катаи је сјајним „слаломом“ у 49. минуту изборио позицију за ударац и десном ногом„опалио“ по земљи са ивице казненог простора, у ближи угао Лукића, који је био потпуно немоћан. Могли су црвено-бели и до четвртог поготка само неколико минута касније. Канга је пробао из „слободњака“, али је његов покушај још једном завршио мало преко гола. Покушавали су изабраници Дејана Станковића да продорима по боку угрозе гол противника, али се резултат није мењао. Могли су црвено-бели да стигну до новог гола у 85. минуту, када је након доброг додавања Вукановића, ударац опробао и Живковић, али је голман домаћих рефлексном одбраном зауставио тај покушај. Имао је и млади Станић прилику да се упише у листу стрелаца у надокнади времена, али је његов покушај завршио поред гола.

Претходни текстКадети чувају прво место
Следећи текстСтанковић: Уз овакву подршку можемо све