Ватерполисти поражени од Радничког

70

Ватерполисти Црвене звезде поражени су од крагујевачког Радничког 8:10 (1:2, 2:3, 2:4, 3:1) у 5.колу Суперлиге на 25.мају.

Нису црвено-бели успели да реализују велики број прилика, разбранили су Лазара Добожанова, који је успео да сачува победу свом тиму.

Већ у првом периоду велике прилике пропустили су Танкосић и Пјешивац, Јанковић довео у вођство госте, да би изједначио Милош Вукићевић. Предност Радничког обезбедио је Јосип Врлић.

У другом кварталу, Звезда је преко Танкосића поново стигла до изједначења, видели смо голове Ђурђића и Ћука, да би Тохољ и Бранковић поставили коначних 3:5, уз маестралмну интервенцију Мишовића после покушаја Лукића са два метра. Серију између две четвртине гости су наставили и у трећем кварталу преко Станојевића и Јанковића, а Звезда пропустила две велике прилике преко Пјешивца. Суботић је успео да смањи на 4:7, међутим, уследила су нова два гола гостију: успешни су били Ћук и Лукић. Суботић је погодио за 5:9 пред последњих осам минута, а Ђурђић није успео поново да савлада Добожанова у последњем нападу.

Гаврил Суботић је у последњем кварталу преузео одговорност и са два гола преполовио минус, али је Лукић новим голом донео 7:10. Иван Басара је погодио за 8:10, Звезда је имала три и по минута за велики повратак, али није налазила пут до мреже Добожанова. Ускраћени су црвено-бели за петерац у финишу, али је Раднички освојио три битна бода.

Најефикаснији са четири гола био је Гаврил Суботић, по једном су погађали Милош Вукићевић, Вељко Танкосић, Богдан Ђурђић и Иван Басара.

Црвено-беле и наредне недеље очекују два меча. У среду, у заосталом мечу 3.кола против Земуна, затим и за викенд први „вечити дерби“ у сезони, пред наставак такмичења у Лиги шампиона.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 8:10 (1:2, 2:3, 2:4, 3:1)
Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Гледалаца: 70. Судије: Миловић и Путниковић. Искључења: Црвена звезда 17, Раднички 17.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Ђурђић 1, Марковић, Суботић 4, Милојевић, Пјешивац, Басара 1, Рађен, Вукићевић 1, Гардашевић, Тртовић, Ивановић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић

РАДНИЧКИ: Добожанов, Бранковић 1, Станојевић 1, Јанковић 2, Ћук 2, Круг, Укропина, Пљеванчић, Тохољ 1, Танасијевић, Лукић 2, Врлић 1, Милутиновић, Радуловић. Тренер: Урош Стевановић

Претходни текстКадеткиње убедљиве против гошћи из Чачка
Следећи текстКадети чувају прво место